Sfaturi practice pentru alegerea unor bijuterii de calitate, dar accesibile

Sfaturi practice pentru alegerea unor bijuterii de calitate, dar accesibile

Bijuteriile sunt adorate și apreciate în orice împrejurare, atât de femei, cât și de bărbați. Bijuteriile pot fi oferite în dar, la ocazii speciale, pot fi investiții de viitor sau pur și simplu, o formă de răsfăț și recompensă pentru munca susținută. Indiferent de motiv, alegerea unor bijuterii de calitate trebuie să fie realizată ținând cont de câteva criterii. 

Bijuteriile sunt podoabe de preț, confecționate din metale nobile, decorate uneori și cu pietre prețioase sau diamante. Din cele mai vechi timpuri, bijuteriile prețioase au arătat statutul social al posesorului. Astăzi, bijuteriile de calitate sunt nelipsite din cutiile cu podoabe ale tuturor doamnelor, domnișoarelor și domnilor. Cum alegeți o bijuterie de calitate, la un preț accesibil? Urmați sfaturile și sugestiile noastre și veți intra în posesia unei bijuterii cu adevărat magnifică. 

ADVERTISING

Bijuterii cu diamante

Diamantele sunt nemuritoare. Orice bijuterie care conține un diamant va dăinui veșnic și va atrage toate privirile. O bijuterie din metal prețios cu diamant denotă rafinament, eleganță și prestanță. 

Dacă urmează să vă căsătoriți puteți alege dintre modelele de inele de logodnă cu diamant, de la amanet, cu design deosebit și finisaje perfecte. Sunt piese unice, de excepție, mai accesibile decât dacă le cumpărați noi. 

Extra sfat: o bijuterie cu diamant poate fi aleasă, astfel încât să se potrivească la cât mai multe ținute și să poată fi purtată frecvent. 

Achiziții din magazinele cunoscute

Bijuteriile de calitate achiziționate din magazine cu tradiție, care oferă certificate de garanție și de autenticitate, precum și posibilitatea returnării, prezintă certitudinea că acele produse sunt originale. 

ADVERTISING

Puteți opta pentru magazinele online, unde gama de produse este variată, aveți ocazia să faceți comparații și chiar achiziții, la fel de ușor ca în magazinele fizice. 

Investiții în bijuterii

Chiar dacă costă ceva mai mult, o bijuterie de calitate este o investiție pe termen lung, care nu se va devaloriza în timp. Aurul și platina au prețuri care cresc constant, iar pietrele prețioase sau diamantele nu își pierd valoarea, din contră vor fi mereu pe un trend crescător. 

O bijuterie de calitate poate fi una de epocă, luată cu un preț bun, dintr-un magazin de specialitate. 

Extra sfat: nu trebuie să alegeți doar bijuterii la modă, chiar și cele cu design vintage sau retro sunt atrăgătoare și se pot asorta unor ținute moderne. 

ADVERTISING

Atenția la detalii

Atunci când alegeți o bijuterie de calitate priviți cu atenție modul în care este finisată. Detaliile sunt importante, ele conferind un plus de farmec oricărei bijuterii. Dacă doriți să oferiți bijuteria în dar trebuie să vă asigurați că se potrivește personalității viitoarei posesoare. Montura unei bijuterii poate fi extravagantă, astfel încât modul de prindere al pietrelor sau sistemul de închidere să nu fie pe placul tuturor sau să existe posibilitatea ca aceste elemente să se agațe cu ușurință în îmbrăcăminte. 

Metale prețioase

Aurul este un metal nobil. Fie că este vorba de bijuterii din aur alb, galben sau roz, criteriile de carataj sunt extrem de importante. Cele mai cunoscute tipuri de aur sunt cele de 14K, 18K și 24K. 

Aurul de 24K este pur, dar puține bijuterii sunt confecționate în acest procent, pentru că aurul singur este mai moale. În aliaj cu alte metale, care îi conferă și culoarea specifică, aurul devine mai tare și mai durabil. Bijuteriile de calitate din aur de 18K înseamnă că au în conținut 18 părți din aur din totalul celor 24 în aliaj, deci veți avea o podoabă din aur prețios. 

Piesele mari nu sunt mereu cele prețioase

Chiar dacă bijuteria este mare, opulentă, nu înseamnă neapărat că este cea mai bună. O bijuterie de calitate poate fi mică, simplă, dar valoarea sa poate fi dată de modul de lucru sau de pietrele prețioase utilizate. Un diamant mic poate fi la fel de prețios ca unul mai mare, culoarea, modul de tăiere și caratele făcând diferența. 

Moda se schimbă permanent, dar bijuteriile de calitate vor fi mereu în top. Există posibilitatea să le vindeți pe cele vechi și să achiziționați unele noi, din magazine care primesc la schimb astfel de produse. O bijuterie de calitate este valoroasă prin cantitatea de metal nobil conținută sau prin pietrele prețioase existente în montură, dar nu uitați că astfel de piese reprezintă investiții prețioase pentru viitor.