Sfaturi practice pentru alegerea mobilei de living

3d rendering modern dining room and living room wi

Atunci când ne amenajăm locuința, apare inevitabil o întrebare: cum să decorăm o anumită încăpere? De la dormitor la baie, la bucătărie, este esențial să ne amenajăm locuința așa cum ne dorim pentru a ne simți cât mai bine. Una din cele mai importante încăperi din casă este livingul deoarece este o încăpere în care ne adunăm cu familia, cu prietenii, ne uităm la un film sau citim.

O decorațiune care ți se potrivește

În living trebuie să respecți unele sfaturi pentru a alege mobila potrivită. Trebuie să începi prin a te întreba care sunt obiceiurile tale. Ai obiceiul să petreci mai mult timp în casă sau nu? Acest lucru îți va permite să te orientezi mai ușor în alegerea mobilierului pentru living. Spre exemplu, dacă nu stai foarte mult acasă, nu vei avea nevoie de fotolii. 

ADVERTISING

Poți alege din numeroasele modele de mese și măsuțe dacă ai obiceiul să îți inviți prietenele la o cafea. Materialul din care este confecționat mobilierul este important. Poți alege o mobilă din lemn masiv sau din metal deoarece sunt două din cele mai rezistente materiale de pe piață.

Canapeaua ca element central al livingului

Specialiștii recomandă alegerea canapelei înainte de alegerea mobilierului. Ca element central al livingului, canapeaua este cea care determină restul decorațiunilor. În plus, dă tonul și cu privire la dimensiunea mobilierului ales pentru a se menține această coerență. Spre exemplu, o masa mică nu se va potrivi cu o canapea de mai mari dimensiuni. Într-un living de mai mari dimensiuni un colțar este binevenit. Drept urmare, alege întâi canapeaua pentru a adapta restul mobilierului în funcție de aceasta.

ADVERTISING

Ține cont de dimensiunea livingului

Dimensiunea livingului este cea care îți va permite să știi dacă este mai bine să te orientezi spre mobile fixe sau modulabile. Mobile fixă este mai greu de manipulat și de mutat dintr-un loc în altul. Mobilierul modulabil acoperă mai multe funcții și este potrivit și pentru spațiile mai mici (spre exemplu, o canapea care se transformă în pat).

Nu lăsa niciun element din living la voia întâmplării. Fiecare element trebuie să îți permită să îți dai seama de caracterul global pe care ai vrut să îl oferi livingului. Spre exemplu, pentru un stil scandinav optează pentru mobile deschise la culoare, simple, în nuanțe relative deschise. Mobilele mai voluminoase din lemn merg foarte bine cu un stil mai tradițional, industrial chiar dacă optezi pentru metal. Ideea este aceea de a respecta o unitate decorativă a ansamblului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇