Sfaturi de stil pentru femeile plinuțe - cum să îți alegi rochia potrivită

Sfaturi de stil pentru femeile plinuțe - cum să îți alegi rochia potrivită

Ai câteva kilograme în plus de care nu poți scăpa cu orice preț? Ți-e teamă că nu vei găsi articole vestimentare care să ascundă acest lucru? În primul rând, nu dispera! Dacă ești mai plinuță, asta nu înseamnă că nu poți purta rochii sau alte haine care să ascundă foarte bine acest lucru!

Un singur sfat este foarte important: nu alege, niciodată, haine cu o mărime mai mică decât porți în mod obișnuit, ci alege rochii marimi mari care să ascundă zonele de care nu ești mulțumită dar, în același timp, să le pună în valoare pe cele care arată grozav.

ADVERTISING

Online, dar și în magazinele fizice sunt o mulțime de modele frumoase, deci ai de unde alege. Totuși, ar fi indicat să alegi un model care să se potrivească formei siluetei tale, dat fiind că nu toate doamnele și domnișoarele sunt avantajate de același stil.

Iată câteva reguli de stil:

Nu purta haine deosebit de largi

Făcând acest lucru vei obține efectul contrar - vei părea mai voluminoasă decât ești de fapt. Sunt o mulțime de vedete internaționale care nu sunt slabe, însă au descoperit cum să își pună în evidență cele mai frumoase părți ale corpului. 

ADVERTISING

Ai brațele tonifiate? Optează pentru modele fără mâneci sau bretele!

Dacă ai brațele tonifiate, nu te sfii să optezi pentru rochii fără mâneci sau chiar fără bretele. Trebuie doar să găsești un echilibru: descoperă o parte a corpului, acoperă altă parte. Dacă te afli la polul opus și ai brațele prea groase, ideal ar fi să alegi modelele cu mâneci lungi sau ¾, dar cu un decolteu frumos și lungimea rochiei până la genunchi.

Nu te sfii să porți lenjerie modelatoare

Înainte de a căuta o rochie, nu uita să îți alegi cu grijă lenjeria de corp. Acordă atenție materialului, dar și suportului pe care îl oferă. Orice stilist începe ședința de stil pornind de la lenjerie. Astfel, un sutien potrivit te ajută să obții un bust atrăgător și să îți accentuezi talia.

ADVERTISING

Alege rochii care să echilibreze silueta

Dacă ești înaltă, poți foarte bine să alegi rochii lungi care să te ajute să arăți spectaculos; dacă ești minionă, rochiile scurte sunt de preferat. Dacă ai picioare frumoase poți opta, de asemenea, și pentru rochii până la genunchi sau chiar deasupra acestuia; dacă gambele sunt prea groase, mai bine probezi modele de rochii de lungimi diferite.

Nu alege materiale transparente

Rochiile din materiale transparente nu sunt nici elegante si nici nu te vor avantaja dacă ești o femeie plinuță. Este indicat să optezi pentru modelele din materiale opace care nu lasă pielea să se vadă. De asemenea, sunt de evitat și materialele strălucitoare, dar și paietele. 

Alege culorile potrivite

Este indicat să alegi rochii în culori potrivite nuantei tenului și părului tău și nu te îmbrăca mereu, mereu în negru. De asemenea, nu purta o singură culoare de sus până jos. Joacă-te cu nuanțele, astfel încât să obții o ținută modernă, departe de monotonie.