Saxofonistul german Tobias Hoffman: "Awakening"- concert de jazz la Sala Radio

Saxofonistul german Tobias Hoffman: "Awakening"- concert de jazz la Sala Radio

Joi, 23 martie 2023 (19.00), un nou invitat special sosește la București alături de Big Band-ul Radio, pentru o seară frumoasă de jazz intitulată „Awakening” („Trezirea”): saxofonistul german Tobias Hoffman. Pe lângă faptul că lucrează la propriile sale proiecte, Tobias Hoffmann este un interpret, compozitor și aranjor de succes, solicitat de multe formații și pentru evenimente foarte diverse ca stil muzical. Din 2014 până în 2017 a fost dirijor al Orchestrei de Jazz Spittelberg din Viena, pentru care a lucrat și în calitate de compozitor și aranjor. Turneele l-au purtat în mai multe țări europene. A cântat cu muzicieni precum Bob Mintzer, Joe Gallardo, Alexander von Schlippenbach, Paul Kuhn, Benny Golson.

ADVERTISING

Seara de la Sala Radio, dirijată de Simona Strungaru, se va concentra în jurul pieselor de pe albumul „Conspiracy”, lansat de Tobias Hoffman în septembrie 2022. Titlul albumului este dat de teoriile conspirației care au definit perioada pandemiei. Albumul a primit premiul al 3-lea în SUA, la „Bill Conti Big Band Contest 2021“, organizat de Societatea Americană a Aranjorilor și Compozitorilor (ASMAC).

Evenimentul va fi completat de proiecțiile pe orgă semnate de Ioana Halunga.

Tobias Hoffmann s-a născut în Göppingen (Germania) în 1988 și și-a descoperit pasiunea pentru muzică și saxofon în anii de liceu. Din 2008 până în 2010 a studiat la Universitatea de Muzică, Teatru și Media din Hanovra, iar din 2010 la Prins Claus Conservatorium Groningen (Olanda), unde a absolvit cu o diplomă de licență în iunie 2013. Ulterior, a început studiile de compoziție și aranjament de jazz la Musik und Kunst Universität der Stadt – Viena. În același timp, a studiat Jazz-Saxophone la Musik und Kunst Universität Viena și a absolvit un masterat cu distincție în 2015.

ADVERTISING

Între 2005, când a început să cânte, și 2016, a câștigat câteva premii naționale și internaționale. Printre acestea se numără premiul al 2-lea la concursul "Jugend Jazzt" din landul Baden-Württemberg, premiul I (cum laude) la concursul Festivalului Internațional de Muzică Europeană de la Neerpelt (Belgia) și premiul I la concursul "Euroregio Big Band Contest 2013" de la Enschede (Olanda).

În plus, una dintre compozițiile sale a fost distinsă cu premiul al 2-lea la Concursul Internațional de Compoziție de Jazz din cadrul "11th Silesian Jazz Festival" de la Katowice (Polonia) în 2016. O altă compoziție a sa a primit premiul al 3-lea la "JazzComp 2017" din Graz (Austria). În 2019, una dintre compozițiile sale a primit premiul al 2-lea la "8th Esko Linnavalli Sävellyskilpailu 2019" din Helsinki (Finlanda).

ADVERTISING

Cel mai recent proiect al său, "Tobias Hoffmann Nonet", a fost distins cu premiul I la categoria "Band" la ediția din 2019 a concursului internațional și online "Made in New York Jazz Competition". 

În vara anului 2021, Tobias Hoffmann a fost invitatul NDR Big Band din Hamburg (Germania) în cadrul programului "Podium for Arrangers" și i s-a permis să repete și să înregistreze compozițiile sale acolo.

În decembrie 2021, a fost unul dintre cei cinci compozitori din întreaga Europă care au fost invitați de renumita "Subway Jazz Orchestra" din Köln (Germania), în cadrul proiectului "European Composers - Sound Of A Generation", să scrie o compoziție și să o interpreteze cu formația.

În august 2022, două dintre compozițiile sale au fost recompensate cu câte un premiu special la "Ise-Shima International Popular Music Competition – Japonia”. În septembrie 2022, a obținut premiul I pentru compoziție originală la competiția organizată de “Orchestra Jazz della Sardegna” – Italia și în noiembrie 2022  a câștigat premiul al 3-lea la concursul de compoziție organizat de “Big Band de Canarias” – Spania. 

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor - pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical - și LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro - secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt, de asemenea, disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele „Muzica”, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.