Sărbătoarea Floriilor la Casa Artelor Dinu Lipatti

AFIS-SARBATOAREA-FLORIILOR

Cu sufletul pregătit pentru sărbători, Casa Artelor Dinu Lipatti organizează a IV-a Ediție a evenimentului „Sărbătoarea Floriilor”, vineri, 15 aprilie 2022, de la orele 19:00.

Vă invităm să ascultăm împreună Recitalul Extraordinar de Muzică sacră „Agnus Dei” susținut de soprana Elena Dincă-Velica, mezzosoprana Mihaela Ișpan și pianista Mădălina Florescu care vor interpreta lucrări semnate de J.S.Bach, W.A. Mozart, G. Rossini, A. Vivaldi, G. Caccini, C. Franck, P. Mascagni, purtându-ne astfel în atmosfera Sărbătorilor Pascale. 

Soprana Elena Dincă-Velica este absolventă a Universității Naţionale de Muzică din Bucureşti. A debutat pe scena Operei Comice pentru Copii din București cu rolul Pamina din opera „Flautul Fermecat” de  Mozart în anul 2015, iar un an mai târziu pe scena Operei Naționale București cu rolul Fiordiligi  din opera „Cosi fan Tutte”de Mozart. Este laureată a mai multor concursuri naționale și internaționale. În anul 2012 i-a fost acordată Bursa ,,Yolanda Mărculescu” oferită  de  soprana Georgeta Stoleriu şi Bursa ,,Mozarteum” oferită de mezzosoprana Elisabeth Cornelius – Lund la Universitatea Mozarteum din Salzburg. 

ELENA-DINCA-VELICA

Elena Dincă-Velica colaborează cu mai multe Orchestre din București, iar, în prezent este solista Corului și Orchestrei Naționale Reprezentative a Muzicilor Militare din România. În anul 2018, Elena a înființat orchestra ,,Classical Sounds”, alături de care, abordează mai multe genuri muzicale, de la Operă, la musical și muzică de film.

ADVERTISING

Solistă a Operei Naţionale Bucureşti, mezzosoprana Mihaela Ișpan și-a absolvit cursurile de licență în cadrul Academiei de Muzică „Gh. Dima”, Cluj Napoca, la clasa prof. univ. dr. Alexandru Fărcaş şi conf. univ. dr. Ramona Eremia, perfecționându-se în arta cântului şi stilistica interpretării vocale sub îndrumarea sopranei Niculina Mirea. De asemenea, a urmat cursurile de măiestrie vocală susţinute de către mezzosoprana Viorica Cortez, tenorul Ion Buzea şi soprana Mariana Nicolesco. S-a remarcat, de-a lungul timpului, ori de câte ori a acceptat numeroasele invitaţii din partea unor instituţii de profil: Radiodifuziunea Română şi Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti, Filarmonica de Stat din Arad, Filarmonica „Banatul” şi Opera Naţională Română din Timişoara, Sala cu Orgă din Chişinău, Filarmonica „Transilvania” şi Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, Filarmonica „Moldova” din Iaşi, Filarmonica „Muntenia” din Târgovişte. În mod firesc, o consistentă experienţă scenică i-a încununat permanentele eforturi de auto-perfecţionare a tehnicii vocale şi în cadrul turneelor artistice din Germania,  Franţa,  Italia,  Grecia,  Austria,  Polonia,  Ungaria,  Spania şi Anglia.

MIHAELA-ISPAN

Pianista Mădălina Florescu a absolvit cursurile Academiei de Muzică din București,secția de Pedagogie muzicală – dirijat coral și secția Interpretare Muzicală -  pian, iar în prezent este maestru corepetitor la Opera Națională București. A susținut recitaluri de muzică de cameră în majoritatea centrelor culturale din București și din țară, fiind distinsă de-a lungul timpului cu mai multe premii: Premiul de excelență aniversar oferit de Forumul Muzical Român (2008), Premiul criticii muzicale „Bianca” la Concursul Național „Mihail Jora” (1998), Premiul „Martha Joja” pentru stil de cameră la concursul Național „Ionel Perlea” (1998).

Madalina-Florescu

Conceptul evenimentului „Sărbătoarea Floriilor” aparţine regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti.

ADVERTISING

Biletele pot fi cumpărate online pe www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet.ro/retea sau la sediul Casei Artelor Dinu Lipatti, Bd. Lascăr Catargiu nr 12. 

https://www.iabilet.ro/bilete-sarbatoarea-floriilor-la-casa-artelor-dinu-lipatti-editia-a-iv-a-74877/?q=CASA+AR

Accesul persoanelor cu dizabilități și a însoțitorilor acestora este gratuit cu o rezervare în prealabil la numărul de telefon 0314252563.

Partener media principal: Romantic FM

Parteneri media: AGERPRES, #centruldepresa, spotmedia.ro, Jurnalul Naţional, Radio Bucureşti FM, Radio România Cultural, Observatorul Cultural, ultima-oră.ro, Societatea de Transport București.

ADVERTISING