Șansele la ruletă, avantajul Casei și alte detalii

Șansele la ruletă, avantajul Casei și alte detalii

Când ne gândim la cazinouri, implicit avem în minte imaginea ruletei, regina jocurilor de noroc. Chiar dacă există și alte jocuri foarte populare precum baccarat, blackjack sau celebrele sloturi, ruleta are un farmec aparte, propunând un sistem de joc foarte simplu de înțeles, cu acțiune rapidă și numeroase variante de pariere – pe culoare (în mod clasic, roșu – negru), pe număr par / impar, pe anumite numere sau pariuri mixte. 

Șansele la ruletă sunt determinate de rezultatele posibile la fiecare rotire a ruletei. Evident, jucătorul se va baza pe noroc înainte de toate, dar poate aplica o anumită strategie în funcție de apetitul de risc, calculându-și șansele în mod matematic

ADVERTISING

Casa (operatorul cazinoului) are mereu un avantaj, căci este normal ca organizatorul jocului să își poată acoperi toate cheltuielile și să aibă și o marjă de profit, la fel ca în orice afacere. Zonele 0 și 00 (cea din urmă, prezentă doar la ruleta americană), ambele de culoare verde, sunt prezente pe roată tocmai pentru a oferi casei un avantaj cert.

How to Play Roulette Smart [Rules, Bets, Odds, Payouts]

Ruleta europeană oferă o probabilitate de câștig la un pariu direct (pe număr) de 1 la 37. În cazul în care se pariază pe culoare, șansele se apropie de 50% (18 din 37 sunt câștigătoare). Fiecare jucător își va seta nivelul de risc pentru fiecare rotire, alegând anumite tipuri de pariuri pe care să le plaseze. Marile câștiguri sunt asociate pariurilor directe, însă șansa de a intui un anumit număr din cele 37 este destul de mică.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cele două variante de ruletă (europeană și americană) vor plăti 35:1 pentru un pariu direct și 1:1 pentru un pariu extern care acoperă 18 numere. Formula de calcul este următoare: 36 / Pariu – 1 = Plata. Altfel spus, calculatorul de plăți la ruletă se bazează pe un total de 36 de numere. Trebuie doar să împărțiți valoarea 36 la numărul de zone acoperite de pariu, iar la final se va scădea valoarea 1. 

Ce șanse ai să câștigi la ruletă

Cea mai generoasă versiune este ruleta europeană, prin prisma șanselor ceva mai mari. Dacă pariezi pe un singur număr, probabilitatea de câștig este 2,70% la ruleta europeană și 2,63% la ruleta americană. Un pariu pe 12 (coloană sau duzină) aduce probabilitate de câștig de 32,43% și respectiv 31,58%. Vrei să ai șanse de aproape 1 din 2? Alege pariu pe 18 numere (roșu sau negru) și probabilitatea de câștig va fi de 48,65%, respectiv 47,37%.

ADVERTISING

Regulile de joc sunt similare pe platformele de jocuri de noroc de pe internet, acolo unde operatori licențiați precum Cazinoul Player pun la dispoziția utilizatorilor diverse versiuni ale ruletei, inclusiv mese live cu dealeri reali. 

Un avantaj al acestor camere de cazino pe internet este accesibilitatea din orice loc, oricând, fără a mai fi necesară deplasarea într-un cazinou terestru. 

Ce înseamnă, mai exact, avantajul Casei

Cea mai bună metodă de a înțelege avantajul Casei este o acțiune teoretică de pariere pe toate numerele, câte 1 leu. La ruleta europeană, acest lucru înseamnă o miză totală de 37 lei (1 leu x 37 de numere, inclusiv valoarea 0 - verde). Pentru numărul ieșit câștigător, jucătorul ar primi 35 lei plus valoarea pariului de 1 leu, deci în total 36 lei. 

HOW TO PLAY ROULETTE - All You Need to Know About Casino Roulette

Diferența de 1 leu este exact avantajul casei, de 2,70%. Dacă am fi făcut același experiment la ruleta americană, ar fi rezultat o diferență de 2 lei, deci un avantaj dublu pentru cazinou.

Indiferent de stilul de joc și de categoria de risc, orice jucătorul la ruletă - online sau offline - trebuie să rețină importanța abordării echilibrate, deplin responsabile a acestei forme de divertisment adresate publicului adult. Jocul la ruletă, ca orice joc de noroc, este permis în România într-un cadru legal foarte clar, ce asigură siguranța pentru jucători și o taxare corespunzătoare, direcționată spre bugetul de stat.