Salutări de pe litoralul românesc: Am avut un șoc. Nu se poate face turism așa... E bătaie de joc!

Salutări de pe litoralul românesc: Am avut un șoc. Nu se poate face turism așa... E bătaie de joc!

Litoralul românesc, la jumătatea lunii iunie, 2020. ”Stațiunea Mangalia e o ruină, arată deplorabil. La fel este și cazul stațiunii Saturn. Peste tot șantiere nesemnalizate corespunzător. Turiștii sunt nevoiți sa facă slalom printre buldozere, excavatoare și bucăți de materiale lăsate la întâmplare de muncitori.

De asemenea, terasele arată deplorabil, sunt murdare, angajații ori poartă măștile sub nas, ori nu au mănuși… La terasa Callatis, chelnerul își lasă amprentele pe farfurii, mâncarea are gust și miros îndoielnic. La terasa Lebăda se servește în zgomot și miros de buldozer și cu garnitură din praful de pe faleză. Gunoaiele sunt lăsate la întâmplare și par a nu fi strânse de săptămâni bune.

ADVERTISING

Astăzi am avut un șoc. Parcă suntem într-un film de Kusturica. Nu se poate face turism asa… E bătaie de joc!”

Aceasta este mărturia lui Călin Mihai Stăniloiu, un turist din Brașov, care a ajuns săptămâna aceasta la mare, pe litoralul românesc.

Călin ne-a trimis și fotografii, pe adresa cititor[@]spotmedia.ro, în sprijinul afirmațiilor sale.

Cei din turism se plâng ca totul se duce de râpă, dar au crescut doar preturile și nimic mai mult

Se plâng că turismul românesc moare, dar arată jalnic. Mangalia și Saturn sunt un șantier (parcă suntem într-un ghetou după război), mizeria e cât casele, nu cred ca s-a strâns gunoiul de peste 3 luni.

ADVERTISING

Hotelurile par în paragină. Terasele sunt murdare și neprimitoare. Totul e jalnic. Înțelegem că pandemia a afectat mersul turismului... Însă creșterile sunt doar la preturi, în rest nimic! Nu ai cum să îți mai dorești să calci pe litoralul românesc”, ne spune Călin, iar imaginile trimise de el ne lasă fără comentarii.

O explicație, însă în niciun caz o scuză, ar fi că faleza dintre Mangalia și Saturn a intrat în reabilitare, din luna martie, în cadrul unui proiect cu fonduri UE de 5 milioane de euro. Autoritățile au promis că totul va fi gata până la începerea sezonului estival, dar iată cum arată faleza la mijlocul lunii iunie:

ADVERTISING

Pentru gunoaiele de la tot pasul însă care ar mai fi explicația sau scuza?

Și voi ne puteți trimite imagini și clipuri, ne puteți relata din experiențele voastre, pe adresa cititor[at]spotmedia.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇