RUXX, un serial original HBO Max produs în România, are premiera pe 8 martie

RUXX-2

RUXX, noul serial produs de HBO Max și filmat în România, va avea premiera pe 8 martie, odată cu lansarea noii platforme de streaming. Producția originală HBO Max, scrisă de Vera Ion și regizată de Iulia Rugină și Octav Gheorghe, are opt episoade, cu o durată de 45 de minute fiecare. Primele două episoade vor fi disponibile pe HBO Max în ziua lansării. 

RUXX este o dramă modernă despre relații și tânăra generație din România, care trăiește într-o țară prinsă între trecut și viitor. Serialul urmărește frământările personajului principal, Rux (Ruxandra) interpretată de Raluca Aprodu, care încearcă să își echilibreze cariera solicitantă, lucrând pentru un mare dezvoltator imobiliar din București, cu celelalte priorități ale vieții ei: își susține financiar familia și are o relație la distanță. Rux plănuiește să se mute în SUA, dar viața are alte planuri pentru ea: trebuie să coordoneze cel mai mare proiect al șefului ei, campania electorală a soției sale.

ADVERTISING

În rolurile principale: Raluca Aprodu („Câini”, „În derivă”) și Alec Secăreanu („God’s Own Country”, „Cannibal”, „Strike Back”), alături de Mădălina Craiu („Umbre”, „Mo”) și Șerban Pavlu („Umbre”, „Babardeală cu bucluc”, „Monștri”), Alina Chivulescu („Selfie”), Bogdan Dumitrache („Pororoca”, „În derivă”, „Poziția copilului”), Ioana Bugarin („Miracol”, „Mia își ratează răzbunarea”) și Marian Olteanu („Alice T.”).

RUXX e un serial diferit de tot ce s-a făcut în România până acum, pentru că vorbește despre o generație care-și găsește vocea și identitatea într-o societate patriarhală. Fiecare episod e un carusel de emoții, iar fiecare personaj are părți în care mă regăsesc ca femeie în România și Europa de azi. M-am luptat, la rândul meu, cu prejudecățile unei societăți care te împiedică să-ți găsești și să-ți asumi identitatea”, a declarat regizoarea Iulia Rugină.

ADVERTISING

Filmat în mare parte în București, cu o coloană sonoră vibrantă pe care se regăsesc preponderent piese românești, RUXX abordează cele mai întâlnite provocări de către femeile din România - de la relații toxice la misoginism, de la barierele și inegalitățile societății la sabotaj - și subliniază importanța empatiei, perseverenței și a curajului de a fi tu însuți.

„Am avut ocazia unică de a lucra cu actori pe care, altfel, i-aș fi oprit pe stradă pentru autografe și cu o echipă extrem de competentă. Și am avut bucuria de a spune câteva povești uneori calde și sentimentale, alteori dramatice și crude, despre relații, prejudecăți, trădare, duplicitate sau putere. RUXX este un serial original, distinct ca abordare și teme, curajos și contemporan”, spune regizorul Octav Gheorghe.

ADVERTISING

RUXX este serialul generației mele, cu povești și personaje în care răsună clar pasiunea Verei de a reflecta realitatea Bucureștiului nostru – frumos ca noi, petrecăreț, melodios, neumbrit de resemnare. E o pasiune șoptită în secretele unui personaj, asumată răspicat în aventurile altuia, și vine la pachet cu un optimism rupt parcă din serialele cu fundal New-York-ez. M-a sedus de la draftul 1. Se vor regăsi în serial și realiștii, și optimiștii, și cei care se consumă în scuze și regrete – și mai ales, cei care nu. Și sper să se lase cu toții seduși” – Ioanina Pavel, producător HBO Max. 

Serialul este regizat de Iulia Rugină (6 episoade) și de Octav Gheorghe (2 episoade).

Scenariile sunt scrise de Vera Ion, Andrei Butică este director de imagine, iar Mihai Codleanu semnează montajul.

Ioanina Pavel este producător HBO Max, iar Johnathan Young și Antony Root sunt producători executivi.

Cristian Mungiu și Tudor Reu sunt producătorii din partea Mobra Films, care asigură serviciile de producție.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇