Românii au nevoie de test PCR chiar dacă sunt vaccinați, pentru a intra în Bulgaria. În Thailanda chiar de două

Românii au nevoie de test PCR chiar dacă sunt vaccinați, pentru a intra în Bulgaria. În Thailanda chiar de două

Situația cauzată de valul patru de Covid în România a pus țara noastră pe lista statelor cu risc ridicat. Astfel, mai multe țări au decis restricții suplimentare pentru români.

Bulgaria este una dintre aceste țări. Începând de astăzi, românii care trec granița vor avea nevoie de test PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte, chiar dacă sunt vaccinați cu schema completă sau au trecut prin boală în ultimele 6 luni.

În cazul românilor care nu sunt vaccinați care vor să meargă în Bulgaria, ei vor avea nevoie să prezinte la graniță rezultatul negativ al unui test PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte, dar vor fi oricum plasați în carantină timp de 10 zile.

Sunt scutiți doar cei care fac dovada că doar tranzitează țara, Bulgaria nu este destinația finală și vor părăsi teritoriul bulgar imediat.

În Bulgaria, din 4 noiembrie până pe 30 noiembrie au fost dispuse noi restricții la nivel național, printre care:

 • excursiile organizate și vizitele în grupuri la obiective turistice au fost suspendate.
 • muzeele, galeriile, cinematografele, teatrele, sălile de spectacol și de concerte au fost închise.
 • localurile pentru alimentație și divertisment se închid la 23:00 și trebuie să asigure păstrarea unei distanțe de minim 1,5 metri între spătarele scaunelor de la mese învecinate, limitarea la 6 a numărului persoanelor aflate la o masă și purtarea măștii de protecție de către personalul acestor localuri.
 • toate universitățile au trecut la învățământul online.
 • școlile au trecut în online în localitățile care au înregistrat cel puțin 500 de cazuri la 100.000 de locuitori timp de 14 zile consecutiv.
 • sunt închise temporar sălile de fitness și de sport, piscinele, centrele SPA, cazinourile
 • nunțile, botezurile și petrecerile private se pot desfășura cu cel mult 15 persoane în spațiu închis și 30 în exterior.
 • se suspendă vizitele în centrele comerciale de tip mall, magazinele cu suprafață comercială netă de peste 200mp, bazarurile și expozițiile în spațiile deschise. Excepții sunt permise în ceea ce privește magazinele care furnizează în principal produse alimentare, farmaciile, magazinele de optică, magazinele pentru hrană animală, băncile, furnizorii de servicii poștale și de curierat, de servicii de asigurare-reasigurare, de servicii de plată și oficiile operatorilor de telecomunicații, indiferent dacă este vorba de obiective independente sau sunt dispuse în centre comerciale de tip mall.

O altă țară preferată ca destinație de români mai ales când la noi se răcește vremea este Thailanda. Tot începând de astăzi, această țară cere românilor și rezultatul negativ al unui test PCR, chiar dacă sunt vaccinați cu schema completă sau au trecut prin boală în ultimele 6 luni. Mai mult, trebuie să își rezerve efectuarea unui test la sosire și să se carantineze în hotel până primesc rezultatul.

Iată ce documente sunt necesare pentru români la intrarea în Thailanda:

 • Viză valabilă, permis de reintrare valabil sau viză de intrare la frontieră;
 • Aprobarea pentru călătoria în Thailanda (numai cu avionul) – THAILAND PASS;
 • Rezultatul negativ al unui test PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Thailandei.
 • Asigurarea medicală pentru călătorii în străinătate COVID-19, care să acopere cheltuieli de sănătate în cuantum de minimum 50.000 de dolari;
 • Dovada plății pentru încă un test PCR care va fi efectuat la sosire și dovada rezervării hotelului SHA+/AQ pentru cel puțin o noapte, până la primirea rezultatului testului PCR. Dacă rezultatul e pozitiv, se va dispune carantinarea.

Persoanele nevaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 vor fi plasate în carantină 10 zile, chiar dacă rezultatele testelor PCR sunt negative.