Revolta curvelor - una dintre cărțile pe care ar trebui să le citească oricine

Revolta curvelor - una dintre cărțile pe care ar trebui să le citească oricine

Cititul este singura modalitate prin care ne putem îmbogăți cultura generală și prin care putem afla informații pe care nu le puteam crede posibile. Astăzi, poți citi cărți despre orice: începând de la beletristică și până la memorii și jurnale. Indiferent care este genul literar pe care îl preferi, îți recomandăm ca din când în când, să adaugi în biblioteca ta și alte tipuri de cărți. De asemenea, cărțile reprezintă și modalitatea prin care oamenii își pot deschide sufletul și pot povesti experiențe care le-au marcat viața. Astfel de cărți întră în categoria de memorii și jurnale și îți recomandăm să citești cât mai multe, de la autori cu care vei rezona. Este incredibil cât de mult pot cântări cuvintele și cum câteva pagini ne pot schimba definitiv concepția despre diverse subiecte. 

bkz1

Dintre cărțile nou apărute, pe care ți le recomandăm pentru a vedea viața așa cum nu bănuiai că poate fi posibilă, se remarcă Revolta curvelor, de Amelia Țigănuș. Este o carte dură prin subiectul prezentat, dar care cu siguranță te va impresiona până la lacrimi. Autoarea, Amelia Țigănuș este o fostă prostituată care militează pentru combaterea exploatării sexuale. S-a născut în anul 1984 la Galați și în prezent locuiește în Spania. A fost prostituată atât în România, cât și cinci ani în SPania. Din nefericire, calvarul vieții sale a început încă din adolescență, când a fost abuzată. Pe atunci locuia în România. Ulterior, a fost vândută în Spania pentru 300 de euro, de un proxenet român. În Spania, calvarul l-a cunoscut prin 40 de cluburi din acea țară, cunoscute pentru că practică prostituția în spatele conceptului de relaxare. 

ADVERTISING

În carte, Amelia Țigănuș oferă detalii despre ceea ce a trăit în Spania și despre ce înseamnă prostituția în acea țară. Spune că în cluburile spaniole lucrează în medie aproximativ 80 de femei, care sunt adesea mutate dintr-un club în altul. Povestește cu groază despre prima noapte acolo și cum i-a marcat sufletul. Nu doar faptul că trebuia să treaca printr-o experiență groaznică i-a rămas întipărită, ci și faptul că bordelul în care ajunsese era plin de fete din Galați, orașul ei natal. Unele îi păreau cunoscute, ca și când ar fi fost prietenele ei din copilărie. Atunci și-a dat seama cât de mare este amploarea fenomenului și faptul că aproape un oraș întregi vinde fete și femei proxeneților din Spania. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Tot in carte, autoarea atrage atenția asupra faptului că atât în Spania, cât și în restul Europei, cele mai multe femei prostituate sunt românce, deoarece sunt simplu de adus și sunt ieftine. Din nefericire, multe dintre ele sunt copile vândute și femei aduse în pragul dezumanizării. 
Așa cum am menționat deja, este o carte care îți va lăsa multe semne de întrebare și te va face să privești altfel fenomenul. O carte pe care oricine ar trebui să o citească și care ar trebui să ne miște pe toți, pentru a lua atitudine împotriva acestor barbarii. Cartea poate fi comandată din librarie online BOOKZONE.

ADVERTISING