Primăvara e sezonul city-break-urilor. 4 orașe europene de o feerie uimitoare în luna mai

Primăvara e sezonul city-break-urilor. 4 orașe europene de o feerie uimitoare în luna mai

Au trecut sărbătorile, iarna e pe picior de plecare, iar primăvara și-a intrat în drepturi. Aerul devine mai proaspăt, soarele mai blând, zilele mai lungi, iar natura prinde încet, încet culoare. Te-ar tenta o scurtă escapadă revitalizantă într-un oraș frumos, dar vara încă nu se zărește la orizont? Principiul conform căruia vara este anotimpul vacanțelor ar putea fi demontat. Vacanțele sunt încurajate în orice anotimp, grație efectului lor terapeutic. În plus, există orașe în lume de o frumusețe sublimă pe timpul primăverii. Dacă nu ai posibilitatea de a-ți lua o vacanță mai lungă, atunci rezervă-ți un city-break de weekend.  

ADVERTISING

Paradisul vacanțelor presezoniere: destinații europene care sărbătoresc primăvară 

Îmbogățește-ți experiență culturală vizitând câteva orașe europene, care celebrează prin toți ,,porii’’ anotimpul renașterii. 

Amsterdam, Orașul Lalelelor 

Cel mai probabil ai aflat despre Amsterdam că mai e denumit și ,,Orașul lalelelor’’. Dar, știai că se numără printre cele mai mari orașe din lume? Amsterdam este orașul în care simți cel mai bine pulsul primăverii. La doar 35 km de Amsterdam are loc Festivalul Lalelelor, în Keukenhof, mai exact. Pe o suprafață de peste 30 de hectare vei avea prilejul să admiri milioane de lalele, narcise, zambile, cât și show-uri florale, grădini și lucrări de artă. Dacă deja te-ai gândit la rezervarea biletelor de avion, află că, perioada aprilie-mai este cea mai indicată dacă vrei să te lași cucerit de lalele în toată splendoarea lor. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, la doar 33 km de Amsterdam există orășelul Lisse, preferatul pasionaților de lalele. Orășelul este mărginit de câmpuri cu lalele, iar o plimbare cu bicicleta pe alei se va dovedi o idee inspirată de relaxare. Dacă ajungi în Lisee, atunci dovedește-ți pasiunea pentru lalele vizitând muzeul dedicat acestora și anume: Museum de Zwarte Tulp. 

Bruges, Orașul Dantelei 

Ce poți face într-o zi de primăvară în cel mai frumos oraș medieval al Belgiei? Străduțele pavate te vor purta către căsuțele multicolore, făcute parcă din turtă dulce. Plimbările cu barca pe canale îți vor oferi o perspectiva nouă asupra arhitecturii gotice, specifică țărilor nord europene. Vacanțele în Bruges nu se încheie fără a vizită Muzeul Ciocolatei, Muzeul Cartofilor Prăjiți, Morile de Vânt sau Muzeul Dantelei, deoarece dantela este un simbol al orașului Bruges. 

ADVERTISING

Praga, Orașul Berii Pilsner 

O excursie după jumătatea lunii aprilie înseamnă să poți lua la pas orașul abundent în obiective simbolice pe străzi acompaniate de flori multicolore. De asemenea, poți admira spectacolul dăruit de ceasul astronomic din centrul orașului. 

Vizitează Castelul din Praga, Podul Charles și încarcă-te cu energie. Gustă cel mai popular desert din Praga și anume: trdelnik. Nu uita că te afli în țară mama a berii Pilsner, deci fă un popas la o berărie locală și simte pulsul orașului. 

Sevilla, Orașul Muzicii Flamenco 

Când te gândeșți la Sevilla spui lupte cu tauri, portocale gustoase și ritmurile dinamice ale muzicii flamenco. Dacă vizitezi orașul în profunzime, ajungi să descoperi adevărate comori. Aici poate fi amintit cel mai vechi palat regal din Europa sau cea mai mare catedrala gotică din lume. Admiră panorama orașului de pe Torre de Los Perdigones, iar seara pregătește-te pentru ieșiri la terasele celebre și pline de voie bună. 

Ai în plan un city-break sau ești mai degrabă o fire spontană care adoră vacanțele pe ultima sută de metri? Îți plac vacanțele presezoniere sau în extrasezon că să eviți aglomerațiile de turiști? Cauți destinații cu soare și plajă în plină iarnă? Fiecare turist are propria sa personalitate, iar fiecărei personalități îi corespunde o ofertă personalizată către destinații europene sau țări exotice. Fă-ți vacanță după propriul ritm cu ofertele disponibile pe Veltravel.ro!