Premiera spectacolului Trei surori, de A.P. Cehov, pe scena Teatrului Naţional din Cluj-Napoca

Teatrul Naţional Cluj-Napoca anunţă premiera spectacolului Trei surori de A.P. Cehov, variantă scenică de Răzvan Mureșan după traducerile semnate de Elisabeta Pop și de Raluca Rădulescu. Premiera va avea loc vineri, 24 septembrie 2021, în sala mare, de la ora 19:00, cu Alexandra Tarce în rolul Irinei.

Următoarea reprezentație, marți, 28 septembrie, o va avea pe actrița Diana Buluga în rolul surorii celei mici, Irina.

Regia: Răzvan Mureșan 

Scenografia: Ilona Alyamani Lőrincz

Intervenții coregrafice: Enikő Győrgyjakab

ADVERTISING

Asistență de regie: Anda Drăgan 

Lighting design: Jenel Moldovan şi Mădălina Mânzat

Distribuția: 

Olga: Irina Wintze

Mașa: Sânziana Tarța 

Irina: Alexandra Tarce, Diana Buluga 

Andrei: Matei Rotaru 

Natalia Ivanovna: Anca Hanu 

Kulâghin: Cristian Grosu 

Verșinin: Cosmin Stănilă 

Tuzenbach: Miron Maxim 

Solionâi: Adrian Cucu 

Cebutâkin: Radu Lărgeanu 

Fedotik: Radu Dogaru 

Rode: Ruslan Bârlea 

Soția lui Verșinin: Diana Buluga, Alexandra Tarce 

ADVERTISING

Ferapont: Petre Băcioiu 

Anfisa: Adriana Băilescu

Trei surori, deși una dintre cele mai faimoase piese cehoviene, este pentru prima oară montată pe scena Teatrului Național din Cluj-Napoca. La 120 de ani de la premiera din Moscova, Răzvan Mureșan și trupa clujeană reactualizeză povestea celor trei fete de general (Olga, Mașa și Irina) care visează la fericirea imposibilă, proiectând și amânând la nesfârșit dorința plecării din provincie spre marele oraș, în capitala Rusiei în care s-au născut.

ADVERTISING

Dacă în secolul XIX barierele erau de ordin geografic, tehnic, social, și nu doar psihologic, în zilele noastre, imposibilitatea realizării unor dorințe de împlinire personală țin de cele mai multe ori de blocaje psihologice care, în fond, sunt profund umane și constante de-a lungul istoriei omenirii.

Ce ne împiedică astăzi să facem pașii necesari pentru a recunoaște fericirea, ce ne împiedică astăzi să avem curajul să lăsăm în spate alegerile greșite sau să ne schimbăm opțiunile, să ne dăm noi nouă înșine mijloacele de a merge, cu optimism, mai departe? Întrebări rămase deschise, de care se lovesc în spectacol personajele cehoviene ca de pereții transparenți ai vivariului în care sunt închise.

În condiţiile în care în municipiul Cluj-Napoca a fost depăşit pragul de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de 3/1000, spectacolele se desfăşoară cu ocuparea a cel mult 50% din capacitatea sălii, iar accesul este permis doar persoanelor care deţin certificatul digital UE privind COVID-19. 

Teatrul Național Cluj-Napoca va lua toate măsurile impuse de lege pentru siguranța, sănătatea şi confortul spectatorilor, al actorilor, al personalului tehnic şi administrativ. Mai multe detalii pe: https://www.teatrulnationalcluj.ro.

Recomandăm achiziţionarea biletelor online, pe platforma Bilete.ro, şi plata cu cardul în Agenţia de bilete.