Povestea reală și incredibilă din spatele unui serial de succes pe Netflix: Un miliardar asasinat și un criminal condamnat la moarte

Povestea reală și incredibilă din spatele unui serial de succes pe Netflix: Un miliardar asasinat și un criminal condamnat la moarte

Serialul „3 Body Problem” de pe Netflix a fost urmărit deja de milioane de ori în întreaga lume de la lansarea sa, la sfârșitul lunii trecute.

A găsit chiar public şi în China, unde Netflix nu este disponibil, stârnind multe discuții printre telespectatori.

Dar mulți fani ai seriei de trei cărți, care stă la baza serialului, au fost atenți la ce se întâmplă într-o sală de judecată din Shanghai, unde unul dintre actorii cheie din spatele adaptării pentru TV a fost condamnat la moarte, la doar o zi după lansarea serialului, scrie BBC.

Pentru ce? Pentru crimă. Mai exact, pentru uciderea omului de afaceri Lin Qi, a cărui companie Yoozoo Games deține drepturile pentru adaptările TV ale cărţilor.

Potrivit instanței, acuzatul Xu Yao, cunoscut ca un avocat distins până atunci, a fost absorbit de rivalitatea profesională după ce Lin l-a marginalizat, imediat după ce l-a ajutat să obțină, în 2020, acordul cu Netflix pentru ecranizarea cărţilor.

ADVERTISING

La câteva luni de la acest gest aparent minor, Lin a fost mort - victima unui complot de otrăvire descris de către instanță ca fiind atât "premeditat", cât și "extrem de dezgustător".

Lin și Xu au fost în relații bune la început: Lin l-a pus pe Xu să conducă o subsidiară numită Universul „3 Body Problem”, la un an după ce s-a alăturat Yoozoo, ca ofițer de risc al companiei, în 2017.

Subsidiara era responsabilă cu obținerea drepturilor de proprietate intelectuală pentru adaptările cinematografice, iar cei doi au lucrat îndeaproape când au negociat acordul pentru a adapta romanul într-o serie originală Netflix.

Dar s-au certat când Lin a decis să pună alți directori în fruntea operațiunilor de afaceri. Atunci, Xu şi-a pus la cale planul macabru.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

A înființat o companie în Japonia, pentru a cumpăra substanțele letale și chiar le-a testat pe animale. Apoi, Xu a disimulat substanțele ca pastile probiotice și i le-a dat lui Lin.

Lin s-a internat în spital când s-a simțit rău după ce a luat pastilele și, inițial, părea că starea e stabilă. Dar deodată s-a simţit mai rău şi a murit zece zile mai târziu, în ziua de Crăciun din 2020, la doar 39 de ani.

La momentul respectiv, avea o avere netă de aproximativ 6,8 miliarde de yuani (941 de milioane de dolari), potrivit China Rich List.

Alte patru persoane s-au îmbolnăvit după ce au consumat băuturi otrăvite în biroul Yoozoo, dar au supraviețuit.

ADVERTISING

Moartea sa a șocat sectorul jocurilor și tehnologiei din China și a stârnit diverse speculații, dar au trecut ani până când detaliile complete ale crimei au ieșit la iveală, asta deşi Xu a fost reținut imediat.

„Problema celor Trei Corpuri” este primul volum dintr-o trilogie numită „Rememorarea trecutului Pământului”, de autorul chinez Liu Cixin.

Publicat în 2008, romanul Sci-Fi s-a bucurat de un succes incredibil, fiind lăudat și promovat de George R.R. Martin, Mark Zuckerberg și Barack Obama.

A fost tradus în aproape 30 de limbi.

3 Body Problem | Final Trailer | Netflix

Serialul „3 Body Problem” a debutat cu 11 milioane de vizualizări în primele patru zile și a rămas printre programele cele mai vizionate ale Netflix de la lansarea sa pe 21 martie.

Serialul este unul dintre cele mai scumpe proiecte realizate vreodată de gigantul de streaming, cu un buget raportat de 160 de milioane de dolari pentru opt episoade.

Printre co-creatorii săi se numără producătorii executivi ai Game of Thrones, David Benioff și D.B. Weiss, precum și autorul cărții. Lin este creditat postum ca producător executiv.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇