Cele mai frumoase plaje din România: Locuri superbe în care te bucuri de vară

Cele mai frumoase plaje din România: Locuri superbe în care te bucuri de vară

Fie că adori plajele sălbatice, fie că te încântă atmosfera vibrantă a stațiunilor, unde distracția este la ea acasă, litoralul românesc oferă câte ceva pentru toate preferințele.

1. Plaje din România: Principalele avantaje ale concediilor petrecute la malul mării

Ideea de a petrece concediul pe una dintre plajele românești este o eventură riscantă, spun scepticii. Cu toate acestea, mulți turiști susțin că o vacanță pe una dintre plajele României oferă avantaje mai rar întâlnite în alte destinații de vacanță

  • Clima prielnică până la jumătatea toamnei. Clima din țara noastră este una temperat-continentală, ceea ce înseamnă că vara este ideal pentru plajă, iar temperaturile prietenoase se pot menține până la jumătatea toamnei. De altfel, în ultimii ani, sezonul estival începe din luna mai și continuă până la începutul lunii octombrie.   
  • Posibilități numeroase de transport. Transportul spre litoral nu mai reprezintă o problemă, nici măcar pentru turiștii veniți de la sute de kilometri distanță. Fie că pornești din nordul țării sau doar vii la plimbare din București, află că, litoralul românesc poate fi făcut cu mașina, cu trenul, dar și cu avionul, grație aeroportului Kogălniceanu din Constanța.  
  • Cazare pentru toate bugetele. Poți opta pentru spații de cazare în vile, case private, pensiuni, bungalouri, hoteluri all inclusive, cât și pentru la cort, moteluri sau rulote. Există posibilități pentru toate buzunarele și condiții mai mult decât decente.  
  • Oportunități variate de divertisment. Dacă prinzi o zi înnorată sau ai chef de o plimbare după o zi de plajă, poți vizita obiective turistice - rezervații naturale, lăcașuri de cult, muzee și monumente istorice. În plus, seara sunt organizate evenimente pentru toate preferințele, de la ateliere cu activități dedicate copiilor, cât și concerte, ansambluri de dans, spectacole de teatru și festivaluri.  
ADVERTISING

2. Plaje sălbatice din România: unde poți admira punctul de întâlnire al Dunării cu Marea Neagră

Foto: Unsplash

Dacă să te bucuri de farmecul și frumusețea naturală a plajelor, departe de agitația litoralului, atunci merită să mergi pe plajele sălbatice din Delta Dunării. Accesul se face doar pe apă și trebuie să cumperi obligatoriu un permis de vizitare a Rezervației Delta Dunării. Acesta poate fi achiziționat online, ca să eviți cozile de la automatele din Tulcea sau cele de la Centrul de Informare Turistică existente în Sulina, Crișan sau Chilia Veche. Acestea sunt și punctele de unde se poate obține și permisul pentru pescuit. 

  • Plaja din Sulina  

Dacă vrei să dedici câteva zile din concediu Deltei, atunci în nici un caz nu trebuie să ratezi una dintre cele mai liniștite plaje din România, la Sulina, acolo unde Dunărea se întâlnește cu Marea Neagră. Ajuns aici, perspectiva ta asupra plajelor românești va căpăta o nouă perspectivă. Sulina deține unul dintre cele mai complexe ecosisteme din Europa și se numără printre orașele importante ale Deltei. 

Accesul se face cu ambarcațiuni publice sau private care pornesc din Tulcea. În sezon se organizează plimbări la apus cu barca sau vaporașul acolo unde Dunărea se varsă în mare și excursii pe canale, unde ai prilejul să admiri nuferii și păsările. Un sejur pe plaja din Sulina este ideal pentru familiile cu copii, întrucât aici apa este foarte mică și nisipul fin. Accesul din oraș către plajă e posibil atât pe jos, cât și cu un taxi local sau cu o bicicletă închiriată, astfel că pe distanța de 2 km ai prilejul să faci mișcare. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
  • Plaja Sfântu Gheorghe 

Poți ajunge aici cu barca din Tulcea, Mahmudia sau Murighiol. Distanța din localitate către plajă este de numai 3 km, dar există posibilitatea de a închiria o bicicletă. 

Merită să vii până aici și să vezi cu ochii tăi plaja pustie în care caii și păsările se bucură de libertate deplină. Și aici se organizează excursii cu barca, un bun prilej ca turistul să descopere marea diversitate de faună și floră. Aici, poți savura meniuri pregătite din mai multe specii de pește, gătite după rețete tradiționale. 

  • Plaja Gura Portiței   

Aceasta este considerată una dintre cele mai liniștite plaje din România, dar și una dintre cele mai exotice. Plaja Gura Portiței este renumită grație apei sale limpezi, nisipului fin și a delfinilor care nu se tem să se apropie de mal. 

  • Plaja Vadu 

Dacă plaja din Vama Veche e prea agitată pentru tine, atunci ai ocazia să găsești liniștea mult dorită la Vadu. Această plajă cu nisip fin din România face parte din Biosfera Deltei Dunării, iar accesul cu mașina sau camparea se sancționează cu amendă. Plaja Vadu se află la 15 km de Năvodari, la 5 km de sat, dar o plimbare prin împrejurimi îți dă ocazia să vizitezi plaja Corbu, Cetatea Histria, Gura Portiței, Rezervația Cheia, Periboina, Cheile Dobrogei și numeroase peșteri. 

  • Plaja Corbu, paradisul amatorilor de sporturi nautice 

Este o destinație perfectă pentru cei care practică windsurfing, pescuitul, kitesurf, navigație, scufundări, snorkelling. Și aici camparea și accesul auto sunt interzise. Nu rata cele mai interesante obiective din împrejurimile plajei: Cetatea Histria, Cheile Dobrogei și Cetatea Enisala. 

ADVERTISING
  • Plaja Năvodari, un punct de tranziție  

Plaja Năvodari este asociată mai mult cu energia taberelor școlare sau cu nostalgia vacanțelor în familie. În prezent, aceasta este o plajă de tranziție, un punct de întâlnire între plajele sălbatice și cele aglomerate. Este potrivită și pentru familiile cu copii, datorită nisipului fin și a apei cu intrare lină. Totodată, plaja din Năvodari oferă numeroase posibilități și iubitorilor de sporturi nautice.  

  • Plaja Gostinu 

Plaja Gostinu se află în Giurgiu, pe malul Dunării. Este o plajă retrasă, departe de aglomerația urbană, unde localnicii se refugiază pentru a profita de liniște și de speciile interesante de viețuitoare care întregesc tabloul unei plaje cu adevărat unice.   

3. Cele mai frumoase plaje din România, loc de refugiu departe de aglomerația urbană: Care sunt preferatele familiilor cu copii

Foto: Unsplash

Plajele frumoase din România nu se află doar în zona Deltei Dunării. Este aproape imposibil să creezi un top al plajelor din România, pentru că fiecare se remarcă prin bogăția sa naturală și farmecul aparte.

  • Plaja Agigea  

Se întâmplă rar ca plaja Agigea să se afle pe lista destinațiilor de vacanță. Localnicii sau persoanele din împrejurimi o apreciază pentru cherhanalele elegante.

  • Plaja 2 Mai 

Între stațiunile Mangalia și Vama Veche se află plaja de la 2 Mai, preferată de familiile cu copii în România sau de cei care preferă liniștea. Intrarea în mare e lină, nisipul fin, iar restaurantele care servesc preparate din pește compensează absența cluburilor de noapte. Există posibilități de cazare la căsuțele pitorești cu vedere la mare. 

2-Mai
Foto: Unsplash
  • Plajele de la Eforie  

Plajele de la Eforie sunt printre cele mai populare, atrăgând anual sute de turiști din toată țara și chiar din lume. Sunt considerate o alternativă a plajelor liniștite din România, dar și o destinație potrivită pentru familiile cu copii. Aici nu sunt cluburi, dar serile le poți petrece la Teatrul de Vară, unde se organizează spectacole de comedie și concerte.

  • Plaja Tuzla  

Este refugiul turiștilor care preferă liniștea în locul agitației estivale și una dintre cele mai curate plaje din România. Cândva o plajă cunoscută doar de pescari, în prezent Tuzla este renumită pentru liniște, nisipul alb și scoicile mari și întregi. 

  • Plaja Olimp  

O altă bijuterie a turismului românesc, Olimp a fost cândva cotată drept o stațiune de lux, titlu pe care îl deține și azi, deși nu atinge popularitatea plajei din Mamaia. Aici sunt numeroase hoteluri și restaurante, dar fără cluburi de noapte, ceea ce o recomandă drept una dintre cele mai bune plaje din România pentru copii sau pentru cei care preferă farmecul vacanțelor de altădată.  

  • Plaja Neptun  

Cum ieși din Olimp și pornești către Mangalia, prima oprire o poți face la plaja din Neptun. Aici atmosfera este un pic mai energică decât în Olimp, iar faimoasa plajă ,,La Steaguri’’ te va încânta cu întinderile de nisip fin. Te poți bucura seară de seară de spectacolele de la Teatrul de vară, precum și de serile cu muzică sau dans organizate de localurile din zonă. 

  • Plaja Venus 

Venus este numită și cea mai liniștită plajă dintre cele amenajate. Se spune chiar că aici apa este mai limpede decât cea de la Mamaia, iar faptul că intrarea în mare este lină o recomandă familiilor cu copii. Deși stațiunea nu este dedicată vieții de noapte, totuși, turiștii ajunși aici pot îmbina plaja cu relaxarea pe terenurile de volei de pe plajă, localuri cu seri de concerte și dans, bowling, călărie, excursii cu barca, sporturi nautice, plimbări cu banane și catamaran. 

  • Plaja de la Mangalia 

Este foarte potrivită pentru copii și cuplurile în vârstă. După o zi de plajă, turiștii obișnuiesc să se energizeze practicând schi nautic, plimbări cu iahtul sau barca sau luând la pas orașul. Mangalia are câteva comori turistice, începând de la muzee și până la moschei, de unde poate fi admirată panorama orașului. La câțiva kilometri de Mangalia pot fi vizitate plajele Cap Aurora, Jupiter, Saturn, fiecare oferind o atmosferă liniștită și condiții pentru înot, scufundări, snorkeling sau schi nautic.     

4. Cele mai bune plaje din România în care distracția durează de la răsărit până la apus

E loc de distracție pentru toată lumea pe litoralul românesc, în funcție de posibiltățile financiare.

  • Plajele din Constanța     

Plaja din Constanța nu mai are nevoie de nicio prezentare. Dacă obișnuiai să-ți petreci vacanțele în stațiuni, atunci probabil că ai auzit doar de plajele Trei Papuci și Modern. Acestea sunt cele mai celebre din oraș și totodată cele mai căutate plaje din România pentru familii cu copii sau de către persoanele care iubesc liniștea. Plaja Modern se află chiar în apropierea portului Tomis, unde poți servi preparate din pește la numeroasele restaurante din zonă și tot acolo te poți înscrie într-o plimbare relaxantă cu vaporașul în largul mării. 

  • Plaja Vama Veche  

Dacă ai în plan să-ți dedici concediul petrecerilor pe plajă și distracției până la răsărit, atunci aici este locul tău. Barurile, cluburile cu petreceri și evenimente pentru toate gusturile sunt mereu la înălțimea așteptărilor tuturor turiștilor. De asemenea, pe timpul zilei amatorii de adrenalină pot practica sporturi nautice. Există posibilitatea de campare, aceasta fiind o opțiune îndrăgită de către turiștii care preferă să renunțe la confortul hotelurilor pentru apusuri și răsărituri admirate pe malul mării.   

Vama-Veche
Foto: Unsplash
  • Plaja Costinești   

Plaja Costinești este an de an destinația preferată a tinerilor în căutare de distracție până în zorii zilei. Epava Evanghelia sau Obeliscul rămân simbolurile stațiunii de la malul mării unde găsești voie bună, restaurante, cluburi, petreceri, parc de distracții și numeroase posibilități de cazare la hoteluri renumite, pensiuni sau case private. 

  • Plaja din Mamaia  

Aici distracția e la ea acasă. Hotelurile de patru stele, localurile de lux, cluburile, evenimente cu artiști consacrați, festivalurile de muzică și plajele private sunt doar câteva dintre elementele care definesc capitala distracției de pe litoral.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇