Plăci compactoare: 3 sfaturi pentru amenajarea grădinii

Plăcile compactoare sunt utilizate ca bază în începerea unor lucrări de asfaltare și betonare, deoarece scopul lor este de a comprima solul și de a îmbunătăți rezistența și densitatea terenului asupra căruia se va realiza o acțiune ulterioară, astfel încât rezultatul să fie cel așteptat. 

În principal, există două tipuri de plăci compactoare, care se împart în: plăci compactoare unidirecționale și plăci compactoare reversibile.

Principala diferență dintre cele două o reprezintă greutatea utilajelor și astfel îți poți da seama de care tip de compactor ai nevoie pentru pregătirea unei lucrări.

ADVERTISING

Cea de-a doua diferență este legată de modul de funcționare, întrucât plăcile compactoare unidirecționale funcționează cu o plăcuță care merge într-un singur sens, de aceea sunt favorite când vine vorba despre lucrările de dimensiuni mici. 

Mai mult decât atât, poți folosi o placă compactoare pentru amenajarea grădinii personale, astfel încât să creezi un spațiu pe care ți l-ai dorit într-un mod mai rapid și mai eficient. Iată 5 sfaturi pentru amenajarea grădinii cu ajutorul unei plăci compactoare. 

ADVERTISING
  1. Creează o alee pavată

Cu ajutorul unei plăci compactoare unidirecțională care funcționează cu benzină și care este destinată acțiunilor de gospodărie, poți construi o alee pavată prin curtea sau grădina ta care să ofere un aspect extraordinar. 

Ai nevoie de o placă compactoare atunci când trasezi drumul și dorești să îl nivelezi, astfel încât să poți așeza plăcile de pavaj sau orice alt element decorativ folosit în crearea aleilor în grădină.

  1. Construiește un foișor în grădină

Atunci când vrei să îți construiești un foișor în grădină, ai nevoie de o placă compactoare care să reducă densitatea solului, astfel încât să ai o suprafață dreaptă pe care să îți începi construcția.

ADVERTISING

Realizarea unui foișor în grădina proprie nu este un proces dificil, dar este necesar să ai un plan bine stabilit în ceea ce privește materialele de care ai nevoie pentru construcție și spațiul de desfășurare pe care îl ai la dispoziție. 

Acest element în grădina ta poate reprezenta un loc de relaxare sau un loc în care să petreci timp cu familia și prietenii, fără a vă simți constrânși de spațiul limitat din interiorul casei. 

  1. Construiește o pasarelă

O pasarelă construită între poarta de la intrare și casa ta poate reprezenta un element important grădină, deoarece te ajută să ai un drum lin, mai ales atunci când intri cu mașina în curte. 

În același timp, pasarelele în sine creează o reprezentare vizuală aparte care, dacă este completată cu diferite elemente decorative naturale (flori, copăcei etc.), acestea vor servi la evidențierea peisajului din curtea ta. 

Și în acest caz ai nevoie de o placă compactoare care să îți comprime solul, astfel încât să nu existe nereguli la construirea pasarelei. 

Plăcile compactoare pe benzină sunt alegerea perfectă atunci când dorești să îți amenajezi sau reamenajezi grădina în stilul pe care îl preferi. Acestea îți sunt de ajutor atunci când dorești să trasezi o suprafață dreaptă peste care să construiești un element decorativ sau un spațiu pe care îl consideri necesar.