Organizarea unei nunți în aer liber: 5 aspecte

Organizarea unei nunți în aer liber: 5 aspecte

Cu siguranță multe viitoare mirese visează să spună „Da” într-un loc de basm, în care să îi aibă alături pe toți cei dragi. Iar un astfel de loc poate fi o grădină înflorită, o plajă sălbatică sau o dumbravă în mijlocul pădurii. Nunțile în aer liber au început să devină din ce în ce mai populare în ultimii ani, așa dacă îți dorești să organizezi un astfel de eveniment, iată câteva sfaturi și sugestii care te-ar putea inspira!

Alege o locație de poveste

Natura are o frumusețe unică, așa că dacă alegi să îți organizezi nunta în aer liber, îți recomandăm să alegi o locație de poveste. Caută o terasă de unde să poți admira un apus uimitor, o grădină cu pomi înfloriți, sau un ponton pe malul unui lac. Oricare dintre aceste locații îi va cuceri pe invitații tăi.

ADVERTISING

De asemenea, atunci când vei alege locația ar trebui să te gândești la temperaturile din sezon, dar și la numărul de invitați. Încearcă să închiriezi un teren mai mare, astfel încât spațiul să nu fie supraaglomerat. Este important ca oaspeții să aibă îndeajuns de mult spațiu pentru a dansa și pentru a socializa. Așa că dacă visezi la o nuntă în grădină, ar trebui să te asiguri că ai la dispoziție spațiul necesar pentru a amplasa câteva mese și pentru a construi o mică scenă sau un ring de dans. 

Totodată, trebuie să verifici și care sunt regulile pentru organizarea evenimentelor în anumite regiuni, astfel încât să poți continua petrecerea până în zori, fără să deranjezi pe nimeni. Spre exemplu, dacă îți organizezi nunta pe plajă, ar trebui să te asiguri că nu există hoteluri sau pensiuni aproape de locația pe care ai ales-o, astfel încât să nu perturbi liniștea celor din jur.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Găsește o firmă de catering

Încearcă să găsești o firmă de catering care să aibă experiență cu evenimentele în aer liber. Astfel, aceștia vor avea toate ustensilele necesare pentru a transporta meniurile și pentru a le menține calde, pentru a le servi invitaților. De asemenea, este important să le oferi toate detaliile furnizorilor pe care îi vei alege, astfel încât aceștia să știe exact numărul de invitați, modul de servire pe care ți-l dorești și tiparul de locație ales.

Alege un meniu potrivit 

În ceea ce privește alegerea meniurilor pentru invitați, încearcă să faci să optezi pentru variante mai creative. Dacă organizezi o nuntă în aer liber în stil italian, îți poți surprinde invitații cu pizza la cuptor de lemne. Iar dacă visezi la o nuntă rustică, atunci un porcușor de lapte la proțap ar fi o idee cu totul specială. De asemenea, pentru o nuntă organizată pe malul mării, poți opta pentru un meniu bazat pe fructe de mare și cocktailuri exotice. 

ADVERTISING

Totodată, îți poți surprinde invitații cu diferite gustări dulci, pe care le poți pune în borcănele sau sticluțe speciale pentru nunți, pe care le găsești pe indigo.com.ro.

Caută cel mai bun fotograf de nuntă

Petrecerea durează o zi, dar amintirile rămân pentru toată viața. Așa că de ce să nu surprinzi cele mai frumoase cadre și amintiri, care vor rămâne pentru totdeauna în viața ta? Dacă îți dorești o nuntă în aer liber, ar fi ideal să cauți un fotograf profesionist, care să aibă experiență cu evenimentele outdoor. 

Nu uita de decor

Fiecare locație în aer liber are o frumusețe proprie, însă, poți pune în valoare peisajul cu ajutorul unor decorațiuni discrete. Spre exemplu, poți alege câteva sfeșnice cu lumânări, ghirlande luminoase sau felinare, care să creeze un cadru feeric. De asemenea, poți să creezi corturi deasupra meselor, cu ajutorul unor bucăți de tull. Iar pentru decorul meselor poți folosi materiale rafinate, cum ar fi catifea, brocart sau satin.

O nuntă în aer liber poate fi o idee cu totul deosebită, iar invitații tăi vor fi cu siguranță cuceriți de modul în care ai organizat întreaga petrecere. Însă, nu uita că un astfel de eveniment vine și cu o serie de provocări, pe care nu le poți gestiona mereu, cum ar fi scăderile de temperatură, precipitațiile, dar și accesul la diferite facilități.