Opera Națională București redeschide Sala Mare de spectacole în acest weekend la 30% din capacitate

Opera Națională București redeschide Sala Mare de spectacole în acest weekend la 30% din capacitate

Opera Națională București își redeschide porțile în acest weekend și prezintă publicului sâmbătă, 8 mai, și duminică, 9 mai, începând cu ora 18:30, „Messa da Requiem” de Giuseppe Verdi.

Vor fi scoase la vânzare doar 30% din locurile disponibile ale Sălii Mari.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Operei Naționale București și online, de pe http://tickets.operanb.ro/.

Requiem-ul lui Giuseppe Verdi este o lucrare vocal-simfonică pentru patru solişti, cor şi orchestră. Din distribuția concertului fac parte soliștii Renata Vari (soprană), Antonela Barnat (mezzosoprană), Daniel Magdal (tenor) și Marius Boloș (bas).

Interpretează Orchestra şi Corul Operei Naţionale Bucureşti. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

Sentimentele umane în fața misterului etern al morții

„Messa da Requiem” este una dintre cele mai importante lucrări vocal-simfonice ale lui Giuseppe Verdi și a fost compusă în memoria lui Alessandro Manzoni, un poet și romancier italian.

Prima interpretare a recviemului avut loc pe 22 mai 1874, în Domul San Marco de la Veneția, la cererea expresă a compozitorului, la un an de la moartea lui Alessandro Manzoni.

Deși compus pe structura unei slujbe religioase catolice de comemorare, recviemul este considerat prea teatral pentru a fi folosit în lăcașe de cult.

Tendința teatrală din operele compozitorului este o trăsătură specifică lui Verdi. Acesta explorează în „Messa da Requiem” toate sentimentele umane în fața misterului etern al morții: frică, furie, durere, tristețe, dar și speranța într-o viață de apoi. 

Sponsor oficial: Enel România

Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Sansha 

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, spotmedia.ro, Ziarul Metropolis, News București, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!