Opera Națională București sărbătorește 99 de ani prin difuzarea online a premierei Lohengrin

!!08.12 Afis Lohengrin.cdr

Prima scenă lirică a țării împlinește marți, 8 decembrie 2020, 99 de ani de la instituționalizare, iar anul aceasta îi invităm pe toți iubitorii muzicii clasice să sărbătorim online, de la ora 18:00, cu difuzarea premierei spectacolului de operă „Lohengrin” (2011), capodoperă semnată de Richard Wagner, regia aparținându-i maestrului Ștefan Neagrău, în cadrul proiectului intitulat #DordeONB din seria Opera online.  

Spectacolul va fi transmis online pe site-ul instituției, în link-ul https://operanb.ro/operaonline/ și pe canalul de Youtube al Operei Naționale București, în link-ul https://www.youtube.com/OperaNationalaBucurestiONB.

ADVERTISING

Alegerea titlului nu este una întâmplătoare, în data de 8 decembrie 1921, prin hotărârea Ministrului Artelor, poetul Octavian Goga, Societatea particulară Opera s-a transformat în instituţie de stat, cu sediul la Teatrul Lyric „Leon Popescu”, primul director fiind Scarlat Cocorăscu.

Noua instituţie, Opera Română, a fost inaugurată cu spectacolul „Lohengrin” de Richard Wagner, dirijat de cel mai important compozitor român, George Enescu.

De-a lungul timpului, pe scena Operei Naționale București au avut loc 20 de reprezentații ale titlului inaugural.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Marți, 8 decembrie 2020, pe pagina oficială de Facebook a Operei Naționale București, vedeți povestea inaugurării, cu imagini din arhivă

Povestea lui Lohengrin, supranumit şi Cavalerul cu lebădă, este inspirată de mai multe legende care au circulat în mitologia mai multor popoare, numele eroului fiind legat de mitul Sfântului Graal şi al Cavalerilor Mesei Rotunde.

Firul narativ se desfăşoară la Antwerp (actuala Belgie), în prima jumătate a secolului al X-lea, când Elsa este acuzată pe nedrept de uciderea fratelui său, iar în apărarea ei soseşte cavalerul Lohengrin, între cei doi ţesându-se o frumoasă poveste de dragoste.

ADVERTISING

Înregistrarea va fi disponibilă în site-ul oficial al instituției, în link-ul https://operanb.ro/operaonline/ și pe canalul de Youtube al Operei Naționale București,în link-ul https://www.youtube.com/OperaNationalaBucurestiONB;  fiind accesibilă publicului doar pe durata difuzării spectacolului. 

Sponsor oficial: Enel România

Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Sansha 

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, spotmedia.ro, Ziarul Metropolis,  Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇