Opera Comică pentru Copii reprogramează spectacolele din primele 3 luni ale anului

Pentru a preîntâmpina efectele unui nou val al pandemiei de SARS-CoV-2, Opera Comică pentru Copii a decis ca spectacolele stabilite pentru Sala Mare, în perioada ianuarie-martie 2022, să fie reprogramate peste trei luni. Conducerea instituției recurge la această măsură în urma măririi incidenței cumulate a numărului de cazuri în Capitală în primele 10 zile ale noului an. Totodată, Sala Mare este cel mai voluminos consumator de utilități din sediul instituției din Calea Giulești, astfel încât funcționarea la capacitate de 30% nu ar acoperi costurile de întreținere în lunile de iarnă.

„E o chestiune de ore până când Bucureștiul revine în scenariul roșu, ceea ce știm deja ce înseamnă pentru instituțiile de cultură. În 2020 ne-am adaptat la realitate prin construirea în timp record a aplicației Opera Copiilor și a unor scene exterioare pe care s-au jucat 100 de spectacole pe durata verii. În 2021 am lucrat fără oprire la menținerea ștachetei sus prin super-producții și programe educative desfășurate pe toată durata verii. De fiecare dată, publicul nostru minunat ne-a fost alături și ne-a susținut activitatea prin achiziționarea de abonamente și bilete la toate evenimentele noastre, inclusiv cele online. Îl asigurăm că și în 2022 vom face echipă bună împreună și îl rugăm să aibă încredere în continuare în Opera Comică pentru Copii. Lucrăm zi de zi la asigurarea unei copilării fericite pentru toți cei care ne trec pragul. Iar uneori asta înseamnă să ne restrângem temporar activitatea, pentru a ne revedea mai apoi cu toții sănătoși.”, a declarat soprana Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

ADVERTISING

Noul calendar al spectacolelor programate la Sala Mare este următorul:

„School of Rock” (musical): 2, 3, 8, 9, 10, 15, 16, 17 aprilie 2022

„Răpirea din Serai” (operă): 30 aprilie, 1 mai 2022

„Hänsel și Gretel” (operă): 7, 8 mai 2022

„Fetița cu Chibrituri” (balet): 14, 15 mai 2022

„Sunetul Muzicii” (musical): 28, 29 mai, 1, 4, 5, 11, 12 iunie 2022

„Albă ca Zăpada” (balet): 17, 18, 19 iunie 2022

„Hapciu în RE Major” (operetă): 25, 26 iunie 2022

„Frumoasa din Pădurea Adormită” (balet, premieră): 17, 18, 24, 25 septembrie, 1, 2 octombrie 2022

ADVERTISING

Biletele deja achiziționate rămân valabile, fiecare spectator urmând a fi contactat de reprezentanții instituției pentru confirmarea locurilor și noilor date ale reprezentațiilor.

Restul activităților de la sediul OCC se va desfășura conform calendarului stagiunii, fiecare adresându-se unui număr foarte restrâns de persoane. Astfel, Salonul Mozart va găzdui spectacole și concerte cu maxim 35 de spectatori în sală, Atelierele „Micul Artist” vor continua online și la sediu, în săli spațioase, cu grupe de maxim 20 de cursanți, activitatea Escape Room se va adresa în continuare unui număr de 4 sau 5 persoane, iar aplicația Opera Copiilor își va actualiza conținutul cu aceeași frecvență ca și până acum.

ADVERTISING

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇