Omagiu Mihai Eminescu la Casa Artelor Dinu Lipatti

Omagiu-Mihai-Eminescu

Casa Artelor Dinu Lipatti vă invită vineri, 17 iunie 2022, de la orele 19 :00 la evenimentul „Omagiu Mihai Eminescu” la 133 de ani de la trecerea în eternitate a poetului de geniu Mihai Eminescu. Astfel, Centrul Cultural de Excelență al Primăriei Municipiului București continuă promovarea Culturii clasice românești și a Patrimoniul cultural național imaterial printr-un omagiu adus poetului Mihai Eminescu și compozitorilor români ale căror lucrări fac parte din programul Recitalului de lieduri pe versurile marelui poet susținut de studenții clasei de canto a Prof. Univ. Dr. Silvia Voinea.

ADVERTISING

„Poetul nepereche“, așa cum a fost supranumit Mihai Eminescu (n. 15 ianuarie 1850 – d. 15 iunie 1889) a fost considerat de către critica literară drept cea mai importantă voce poetică din literatura română, acel spirit universal la care aspirau renascentiștii, un remarcabil erudit. A fost jurnalist, prozator, dramaturg şi gânditor, membru post-mortem al Academiei Române.

Eminescologul Zoe Dumitrescu-Bușulenga s-a aplecat asupra operei lui Mihai Eminescu în cele mai mici detalii plasând-o în contextualitate europeană: pentru poetul gânditor „iubirea a fost, în fond, un principiu cosmic, armonizator al lumii, forță creatoare, născătoare de demiurgie în artist (…) Eminescu a făcut să treacă prin lumea cugetării lui un material enorm de informații: istorie și filosofie, literaturi vechi, arte, drept, economie politică și științe exacte. Frecventa și muzeele, sălile de teatru și concerte, bibliotecile, anticariatele și citea toată noaptea. Eminescu a creat unicele, superbele modele cosmologice din romantismul European”. (Zoe Dumitrescu Bușulenga, Edit. Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Suceava, 2005, pp. 12-29 și din colecția „Scriitori români”, Mihai Eminescu – Poezii, ediție îngrijită de D. Vatamaniuc, Edit. Univers enciclopedic, Academia Română, pp. 13 -14; pp. 200-201).

ADVERTISING

Așadar, vă invităm vineri de la orele 19:00, în Casa marelui muzician Dinu Lipatti, la Recitalul de lieduri pe versuri de Mihai Eminescu susținut de studenții clasei de canto a Prof. Univ. Dr. Silvia Voinea. Interpreții serii vror fi soprana Adelina Diaconu. alături de studenții Ana Stănescu, Nicoleta Nistor, Alexandra Dracea, Raluca Mălăeru, Ana Lucescu, Teodor Vădană, Matei Tudose. Soliștii vor fi acompaniați la pian de Alexandru Mihai Burcă. În program sunt incluse lucrări semnate de George Stephănescu, George Scheletti, Gheorghe Dima, Aurel Eliade, Nicolae Bretan, Nicolae Brânzeu.

ADVERTISING

Biletele pot fi cumpărate online pe www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet.ro/retea  sau la sediul Casei Artelor Dinu Lipatti, Bd. Lascăr Catargiu nr 12. Accesul persoanelorcu dizabilități și a însoțitorilor acestora este gratuit cu o rezervare în prealabil la numărul de telefon 0314252563.

Partener media principal: Romantic FM

Parteneri media: AGERPRES, #centruldepresa, spotmedia.ro, Jurnalul Naţional, Radio Bucureşti FM, Radio România Cultural, Observatorul Cultural, ultima-oră.ro, Societatea de Transport București.