MH Orchestra a încheiat în ropote de aplauze turneul Timeless Mood, pe scena Sălii Patria din Brașov

“Timeless Mood” – povestea ce a purtat publicul din 5 oraşe, prin istoria muzicii, din vremea seratelor regale până în anii ˮ80, prin acordurile unicei orchestre de salon din România, a ajuns la final pe scena Sălii Patria din Braşov. MH Orchestra duce astfel mai departe, cu succes, o tradiţie de un secol începută în casele regale, continuată în sălile de bal şi dusă până în selectele spaţii de café-concert vieneze şi austriece din zilele noastre.

Radu Petrovici, fondator MH Orchestra declară: “mulţumim publicului ce ni s-a alăturat în acest voiaj muzical şi a descoperit ce elemente particularizează orchestra de salon de cea simfonică, pornind de la structură şi orchestraţii până la prezenţa capel maestrului – un liant între orchestra – pe care o coordonează cu vioara în mână.”

ADVERTISING

Peste o oră şi jumătate, participanţii au fost transpuşi în magia sălior de bal, prin interpretări ale unor secvenţe simfonice de referinţă cum ar fi Valsul nr 2 de Shostakovich sau Hora Mărţişorului.

Cei doi solişti, Oana Maria Şerban (soprană) şi Florin Budnaru (tenor) au emoţionat publicul în egală măsură cu repere clasice sau reinterpretări simfonice ale unor melodii arhicunoscute. Titluri ca “Salomé” sau “Carusso” au fost primite cu mare entuziasm, da ropote lungi de aplauze au primit şi reorchestrările celebrelor “My Way” (Florin Budnaru) sau “La Vie En Rose” (Oana Maria Şerban).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iar pentru a concluziona şi a demonstra încă o dată versatilitatea orchestrei de salon, bisul a adus publicul în contemporaneitate, printr-un incendiar potpuriu de hituri ABBA şi QUEEN, iar aplauzele nu au contenit preţ de câteva minute.

Concertele derulate în Bucureşti, Ploieşti, Piteşti, Sibiu şi Braşov au fost organizat de Asociația Maestrul Hiram www.mh-orchestra.com şi finanţate de Ministerul Culturii.

Partener media: Uniunea Ziariștilor Profesionişti din România