Mergi în vacanță în Santorini? Top 5 lucruri de făcut (Galerie foto)

Mergi în vacanță în Santorini? Top 5 lucruri de făcut (Galerie foto)

Cine a fost o dată în Santorini, cu siguranță se va întoarce. Insula dă dependență, dar una care nu face rău nimănui. Poate puțin buzunarului, pentru că, la fel ca Mykonos, Santorni nu e o insulă ieftină. Dar merită, spun toți cei care au călcat acolo.

Contrastul între pământul stâncos, întunecat și casele de un alb imaculat, stralucitor în soarele nemilos al Marii Egee, dar și florile care se cațără pe ziduri… Peisajul e aproape ireal! E o insulă de care nu poți să nu te îndrăgostești.

Dacă e prima oară când ajungi în Santorini și încă nu ți-ai făcut un plan, iată câteva lucruri pe care trebuie neapărat să le bifezi. Sunt un punct de plecare doar – de acolo vei descoperi singur paradisul.

ADVERTISING

Atenție! Îți va fi foarte greu să te desparți de Santorini! Să nu spui că nu ți-am zis!

Apusul de soare în Oia

Oia este satul de la capătul insulei, pe partea sa deluroasă. După Oia apune soarele în Marea Egee. Și tot aici, vin mii de turiști să asiste la un apus cu adevărat spectaculos și romantic. Nu te mira dacă în jurul tău vei vedea mulți bărbați îngenuncheați, făcând declarații de dragoste și chiar având în mână un inel.

Atenție însă, fiind atât de vestit, principalele locuri publice vor fi pline ochi. Fie vii foarte devreme, ca să găsești un loc bun, fie găsești vreo terasă privată (sau mai degrabă un acoperiș privat) de unde să admiri marele spectacol al apusului de soare. Poate nu pare cine știe ce (e totuși un apus!), dar vei vedea cu ochii tăi că nu e așa.

Plimbare prin Thira

Se impune și o plimbare prin Thira. Străzile care urcă și coboară sunt de vis! Majoritatea clădirilor sunt acum boutique hotels (cu mici piscine, care garantat vor face pozele ca pozele pentru Instagram să fie ceva special) sau restaurante.

Te poți opri undeva să-ți tragi sufletul sau poți pur și simplu să te plimbi pe atrăduțe, printre case si flori. Sigur te vei gândi: ”Și cum ar fi să trăiesc aici?”.

Plaja neagră Kamari

Pur și simplu nu ai voie să nu ajungi pe plaja neagră Kamari. Santorini este o insulă vulcanică și actuala sa formă e rezultatul unei explozii vulcanice de o violență extremă din 1600 î.Hr., care a modelat nu numai Santorini, ci și câteva insule din jur și a distrus infloritoarea civilizație minoică din Creta învecinată.

În consecință, plajele din Santorini au pietriș sau nisip negru de origine vulcanică, o priveliște diferită de obișnuitele plaje cu nisip de culoarea deschisă din restul Europei. Kamari are un pietriș negru enigmatic, care spune povești de când lumea.

Vizitează vulcanul!

Da, celebrul vulcan despre care tot auzi. Este încă activ și, la un moment dat, va erupe.

Zilnic, bărcile îi duc pe turiști pe insula unde se află mai multe minicratere care fumegă. Asigură-te că prinzi și tu un loc!

După ce te saturi de mers pe jos, te poți relaxa în băile fierbinți (de asemenea, de natură vulcanică) de pe insula Palaia Kameni.

ADVERTISING

Mergi pe jos din Oia până în Thira

E un drum destul de lung, dar este unul pe care cu greu îl vei uita. Te vei întoarce pe acest drum cu gândul și ochii minții mai des decât ai crede.

Concret, vei străbate mai multe sate pitorești și nu doar Oia și Thira, ci și Firostefani sau Imerovigli.

Vei face între două și cinci ore (în funcție de rezistența ta fizică și de câte fotografii vei face pe drum), dar merită!

Când să mergi în Santorini: Sezonul cel mai bun este din primăvară până în toamnă. Evident, este soare și iarna, dar o bună parte din insulă este închisă pentru ca Santorini trăiește în prezent din turism.

Unde să stai în Santorini: Dacă stai pe coasta vestică (pe dealuri), va fi foarte scump, este zona premium (dar și cea mai frumoasă) din Santorini. Dacă stai pe coasta estică (aflata jos, la nivelul marii), vei găsi cazări mai ieftine, iar plaja poate fi la doi pași.

Rent-a-car in Santorini: Trebuie să știi că în Santorini șoselele sunt foarte înguste, așa că sunt de preferat mașinile mici, care se pot strecura. Așteaptă-te însă la ambuteiaje, mai ales la apus, la Oia, și noaptea în zona Thira. Nici cu parcarea nu va fi simplu.

Dacă vrei să mergi la apus de soare în Oia, trebuie să te duci devreme – ca să găsești parcare și loc de unde să admiri apusul. Există parcari publice și private (costă cam 5 euro). Dacă știi să conduci pe două roți, o idee bună este să închiriezi un scuter. Astfel, te vei descurca mai bine și cu parcările și cu ambuteiajele.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇