Marginea casei pe înțelesul tuturor

marginea-casei-la-cazinou

În cel mai simplu termen, avantajul casei se referă la procentul pe care cazinoul îl câștigă din fiecare pariu, fiind ca o marjă de profit încorporată. Mai exact, așa cum jucătorii se bucură de bonusuri, la fel cazinoul își rezervă un câștig permanent. Versiunea mai complexă a termenului necesită explicații mai concrete pe care ți le vom oferi în cele ce urmează. 

Fiecare amator de jocuri de noroc vizitează un cazino, fie el online sau offline, din motive personale. Unii jucători vor să se relaxeze și să se distreze, în timp ce alții urmăresc câștiguri cât mai mari. 

Totuși, ceea ce toată lumea ar trebui să-și amintească atunci când intră într-un cazino este faptul că, în esență, un cazino este o afacere.

Casa câștigă întotdeauna

În timp ce cazinourile au fost comparate cu o sală de jocuri pentru adulți sau cu vacanțe de câteva ore, e important să ai în vedere faptul că întotdeauna, ca în cazul oricărei afaceri, cazinoul urmărește propriul interes, acela de a face bani. De altfel, dacă ești un gambler înrăit, cu siguranță știi deja că orice cazino va avea întotdeauna profit. 

ADVERTISING

Dacă ai petrecut suficient timp într-un cazino, probabil ai observat că nu există ceasuri sau ferestre. Nu, aceasta nu este o greșeală de design, ci o tactică extrem de bine pusă la punct. 

Poate părea că avantajul casei nu afectează cu adevărat rezultatul, cu toate acestea, jocurile și marginile au fost concepute pentru a determina întotdeauna câștigul casei pe termen lung.

Statisticile au arătat că cu cât un jucător petrece mai mult timp pe podeaua de joc, cu atât cresc încasările cazinoului. Matematica din spatele acestui fapt este extrem de simplă și nu necesită prea multe explicații. Cu cât joci mai mult, cu atât mai multe șanse are casa de a lua înapoi banii pe care tocmai i-ai câștigat. Iar atunci când nu ai un ceas la îndemână și nici nu observi că soarele a apus de ceva timp, șansele să pleci de la cazino scad semnificativ. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Marginea casei la Blackjack 

Blackjack

Emblematicul joc de cărți a captivat oamenii încă de la începutul jocurilor de noroc, iar motivele sunt întemeiate. Nu numai că jocul este extrem de simplu de învățat, dar se remarcă și prin cel mai mic avantaj al casei. 

Totuși, nu e cazul să te entuziasmezi prea mult, acesta este cazul numai dacă jucătorii respectă o strategie strictă de Blackjack pe tot parcursul timpului petrecut la masă și doar dacă reușesc să joace cotele perfect.

Ține minte că acest lucru nu se întâmplă aproape niciodată, cu excepția cazului în care este vorba de jucători profesioniști. 

Majoritatea meselor de blackjack le vor oferi jucătorilor un avantaj al casei de 0,5%, cu toate acestea, dacă ești unul dintre acei profesioniști care sunt capabili să joace cotele ca un zeu, poți să scazi acest avantaj până la 0,28% în unele cazuri, mai ales dacă ai o instituție bună.

ADVERTISING

O informație de care fiecare jucător de blackjack este conștient sau ar trebui să fie conștient este fapt că de fiecare dată când „lovești” sau iei o carte de la dealer șansele tale de câștig scad semnificativ.

Un alt mod în care jucătorii pot crește probabilitatea de a învinge casa este numărarea cărților. Deși tactica numărări cărților nu este văzută cu ochi buni de cazinouri, ea nu este totuși ilegală. Folosind chiar și cea mai simplă metodă de numărare, dacă reușești să o realizezi corect, ai șanse destul de mari să înregistrezi o serie semnificativă de câștiguri. 

Marginea casei la Craps 

Acest joc a fost imortalizat în filme de succes și este adesea plin de adrenalină pentru toți cei din jurul mesei, fie că este vorba de jucători sau spectatori.

Premisa jocului nu este deloc confuză, tot ce trebuie să faci este să arunci zarurile și să speri ca acestea să cadă pe pariul selectat.

Jocul devine puțin mai complicat atunci când ne îndreptăm atenția spre aspectului pariurilor. Există un număr extrem de mare de pariuri principale și pariuri secundare pe care jucătorii le pot plasa, toate având un efect asupra cotelor tale și asupra avantajului casei.

Majoritatea cazinourilor vor avea un avantaj al casei de aproximativ același procent; cu toate acestea, el poate fluctua puternic în funcție de masă și de jucător, desigur. Jucătorii se pot aștepta să vadă un avantaj al casei între 0% – 13,9%, acesta din urmă fiind rar realizat.

Avantajul casei la jocul de ruletă

avantajul-casei-la-ruleta

Încă un joc din cazino  în jurul căruia vei găsi o mulțime de oameni adunați. Asta deoarece jocul de ruletă este ridicol de ușor de jucat și de înțeles, dar și extrem de captivant. 

Jocul constă dintr-o roată de ruletă, o bila și o masă care indică pariul. Obiectivul pariorului este de a încerca să ghicească ce număr sau culoare va avea locul unde va cădea bila.

Acum, evident, acestea nu sunt singurele două aspecte pe care ai voie să pariezi, ele sunt de fapt câteva variații diferite de pariu, care adaugă adrenalină la mecanica jocului.

Există trei versiuni diferite ale jocului. Ruletă europeană, americană și franceză. Ele sunt exact la fel din toate punctele de vedere, cu excepția unui mic detaliu.

Versiunea americană a inclus un slot 00 pe roată. Toate roțile constau din numerele de la 1 la 36 în culorile roșu și negru și toate roțile au un 0 în verde.

În ceea ce privește avantajul cazinoului, ruleta este considerată un joc de gamă medie. În ruleta americană, marginea casei este de 5,25%, ceea ce înseamnă că este mai probabil ca cazinoul să profite de pe urma jucătorilor. În comparație, ruleta europeană oferă jucătorului o șansă de câștig mai bună. Avantajul casei sale pentru roțile cu un singur zero este de 2,6%.

Concluzie

Bazându-te pe informațiile exacte cu privire la marginea casei, poți face alegeri mult mai inspirate atunci când vizitezi un cazino, mai ales dacă urmărești să ai profit pe termen lung. Indiferent dacă joci pentru distracție sau pentru a pune mâna pe acel câștig care îți va schimba viața, întotdeauna pariază responsabil. Mult succes!