Mâncare pentru pisici - umedă sau uscată?

Mâncare pentru pisici - umedă sau uscată?

Hrană umedă versus Hrană uscată pentru pisici. Una dintre cele mai des întâlnite întrebări pe care le primesc veterinarii este dacă pisicile ar trebui să mănânce hrană umedă sau uscată. Vestea bună este că, indiferent de varianta aleasă, poți găsi mâncare pentru pisici cu profil nutrițional excelent, așa cum este și cea din oferta magazinului online Econstrukt, care și-a extins portofoliul cu o nouă categorie de produse – mancare pentru pisici – din dorința de a acoperi cât mai multe dintre nevoile clienților.

ADVERTISING

Dacă ai o pisică, opțiunea ideală pe care o recomandă cei mai mulți medici veterinari este combinația între mâncarea umedă și cea uscată, însă această recomandare depinde de mai multe aspecte, precum sănătatea tractului urinar al pisicii, modul în care funcționează sistemul său digestiv sau greutatea pe care o are pisica.

Hrana umedă promovează sănătatea tractului urinar al pisicii

Dacă pisica ta este predispusă la afecțiuni ale tractului urinar, hrana umedă sub formă de pate sau conservă este o alegere bună, deoarece ajută la diluarea urinei și, implicit, la o concentrație mai mică de compuși cu potențial inflamator, care se pot acumula în vezica urinară.

ADVERTISING

Hrana uscată contribuie la dantură sănătoasă a pisicii

Mâncarea uscată poate îmbunătăți sănătatea și aspectul danturii felinelor, ajută la reducerea plăcii dentare și la împrospătarea respirației. În timp ce pisica mestecă hrană, dintii sunt curățați datorită formei și texturii pe care o are mâncarea uscată.

Hrana umedă și uscată pentru bună funcționare a sistemului digestiv

În funcție de problemele sistemului digestiv cu care se confruntă la un moment dat pisica, poți alege să o hrănești exclusiv cu hrană uscată sau doar cu hrană umedă.

ADVERTISING

Dacă pisica este constipată, una dintre cauze poate fi deshidratarea. În cazul în care refuză să bea apă, cu siguranță nu va refuză o porție de hrană umedă, care va contribui activ la reglarea tranzitului intestinal. În schimb, în cazul în care scaunele au o consistentă prea lichidă, pisica poate fi hrănită exclusiv cu hrană uscată, care va restabili sănătatea sistemului digestiv.

Greutatea pisicii și hrana pe care o consumă

Cu un conținut ridicat de apă, hrană umedă are mai puține calorii, comparativ cu hrană uscată. Din acest motiv, hrană umedă poate fi de mare ajutor în cazul unei pisici care trebuie să piardă în greutate sau dacă este necesară prevenirea creșterii în greutate - de exemplu, în cazul pisicilor sterilizate.

Pe de altă parte, o pisică ce a pierdut foarte mult în greutate din cauza unor probleme de sănătate ar trebui hrănită cu mâncare uscată.

Consultă medicul veterinar și alege hrană de calitate pentru pisici

Pentru că mâncarea joacă un rol extrem de important în starea de sănătate a unei pisici, decizia de a oferi felinei doar hrană uscată sau doar umedă ori o combinație dintre cele două trebuie luată împreună cu medicul veterinar, în funcție de mai multe detalii, precum starea de sănătate a animalului de companie, dacă este sau nu sterilizat, dar și vârstă pe care o are.

Indiferent de alegerea pe care o vei face, la Econstrukt poți găsi o gama variată de hrană pentru pisica ta, uscată sau pate fin, făcută din ingrediente de cea mai bună calitate, vitamine, probiotice și prebiotice, care contribuie activ la sănătatea tractului urinar și a aparatului digestiv. Din oferta Econstrukt face parte și mancarea pentru pisici sterilizate, cu conținut scăzut de calorii și grăsimi, special formulată pentru controlul greutății.