Mâine începe „Cinema în aer liber”. Prima săptămână de proiecții sub cerul Bucureștiului

Cinema-In-Aer-Liber-2024-1200x800-1

Începând de mâine, Bucureștiul devine locul perfect pentru iubitorii de film, odată cu startul primei săptămâni de „Cinema în Aer Liber”. Insula Artelor din Parcul Titan va găzdui cele 24 de proiecții, oferind publicului șansa de a viziona filme de autor într-un decor încântător, sub cerul liber. Proiecțiile vor avea loc de marți până duminică, de la ora 21:30, iar accesul este gratuit. Programul complet este disponibil pe https://cinemainaerliber.ro/program/.

În prima săptămână publicul va putea viziona o selecție diversificată de filme după cum urmează:

Marți, 13 august: În premieră în România „Bastardul” - regia Nikolaj Arcel

Cu: Amanda Collins, Mads Mikkelsen, Gustav Lindh, Kristine Kujath Thorp

Sinopsis: Când cuferele cu bani i se golesc, căpitanul Ludvig Kahlen are o ultimă soluţie. Este anul 1755 şi căpitanul va cuceri nordul Danemarcei, construind o colonie pe acest tărâm extrem de sălbatic şi neospitalier. În schimb, va primi ceea ce îşi doreşte cu disperare, un titlu nobiliar. Doar că teritoriul pe care Kahlen pune ochii pentru a-l îmblânzi îi aparţine nemilosului Frederick de Schinkel şi, când menajera acestuia, Ann Barbara, şi soţul ei fug de la conac pentru a se alătura coloniei, nobilul jură să facă una cu pământul tot ce a construit Kahlen…

ADVERTISING

Trailer: https://www.cinemagia.ro/trailer/bastarden-32417/ 

Premii: 21 premii și 15 nominalizări la festivaluri importante de film, printre care se numără premiile Cel mai bun Film și Cel mai bun actor la Danish Film Awards și o nominalizare la premiul Leul de Aur al Festivalului de Film de la Veneția.

Durata: 127 min.

Gen: dramă.

Rating: N-15.

Miercuri, 14 august: în premieră în România „Redutabil” - regia Michel Hazanavicius

Cu: Louis Garrel, Stacy Martin, Bérénice Bejo, Micha Lescot, Grégory Gadebois și Félix Kysyl

Sinopsis: Paris, 1967. Jean-Luc Godard (Louis Garrel), cel mai renumit regizor al generației sale, filmează La Chinoise cu femeia pe care o iubește, Anne Wiazemsky, cu 20 de ani mai tânără. Fericiți, îndrăgostiți, magnetici, Jean-Luc și Anne se căsătoresc. Primirea filmului de către public și critică dezlănțuie însă o profundă introspecție în Jean-Luc.

ADVERTISING

Evenimentele din mai 1968 vor amplifica acest proces, iar criza pe care o trăiește regizorul îl va schimba profund. Artist celebru, un star al cinematografiei internaționale, Godard devine un artist maoist în afara sistemului, pe cât de greșit interpretat, pe atât de greu de înțeles.

Trailer: https://www.cinemagia.ro/trailer/le-redoutable-1737

Premii: 10 nominalizări la festivaluri, printre care Cel mai bun actor, Cel mai bun regizor și Cel mai bun Film International la Munich Film Festival, Premiile César și Cannes Film Festival.

Durata: 107 min.

Gen: comedie, romance.

Rating: AP-12.

Joi, 15 august: în premieră în România „Odiseea” - regia Jérôme Salle

Cu: Eric Roberts,  Audrey Tautou, Pierre Niney, Lambert Wilson, Benjamin Lavernhe

Sinopsis: The Odyssey prezintă 30 de ani (perioada 1949 - 1979) din viața căpitanului Jacques-Yves Cousteau, faimosul om de știință, explorator, inventator și cineast. Personaj extrem de carismatic și un bun lider de opinie, Cousteau nu a fost lipsit de defecte, în special în ceea ce privește viața de familie.

ADVERTISING

Trailer: https://www.cinemagia.ro/trailer/the-odyssey-15881/

Premii: 1 premiu și 2 nominalizări la Globes de Cristal Awards și Premiile César.

Durata: 122 min.

Gen: aventură.

Rating: AP-12.

Vineri, 16 august: „Frunze căzătoare” - regia Aki Kaurismäki

Cu: Alma Pöysti, Alina Tomnikov, Jussi Vatanen, Martti Suosalo

Sinopsis: Ansa și Holappa, doi oameni singuratici, se întâlnesc din întâmplare într-o noapte pe străzile din Helsinki și încearcă să își găsească prima, singura, ba chiar ultima dragoste a vieții lor. Drumul lor înspre acest țel măreț este amenințat de dependența de alcool a lui Holappa, de numere de telefon pierdute, dar și de faptul că nu își cunosc numele sau adresele. Însă obstacolul cel mai mare îl reprezintă obiceiul sorții de a pune piedici în calea celor ce-și caută fericirea.

Înduioșător, tragic și comic deopotrivă, cel mai recent film al lui Aki Kaurismäki a obținut Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Cannes 2023.

Trailer: https://www.cinemagia.ro/trailer/fallen-leaves-32193/ 

Premii: 9 premii și 55 nominalizări la festivaluri renumite precum British Independent Film Awards, Cannes Film Festival, Chicago International Film Festival.

Durata:  81 min.

Gen: comedie, dramă.

Rating: AP-12.

Sâmbătă, 17 august: „Club zero” - regia Jessica Hausner

Cu: Mia Wasikowska, Sidse Babett Knudsen, Sam Hoare, Elsa Zylberstein, Amir El-Masry, Ksenia Devriendt

Sinopsis: Domnișoara Novak se alătură personalului unui internat internațional pentru a preda un curs de alimentație conștientă. Ea ne spune că a mânca mai puțin este sănătos. Ceilalți profesori observă cu întârziere ce se întâmplă, iar până părinții distrași încep să se prindă, Club Zero este deja o realitate.

Trailer: https://www.cinemagia.ro/trailer/club-zero-31787/ 

Premii: 3 premii și 8 nominalizări, printre care se numără nominalizarea la premiul Palme d'Or, Cel mai bun film internațional și Golden Tower la festivaluri de renume precum Munich Film Festival, European Film Awards și Cannes Film Festival

Durata: 110 min.

Gen: dramă, thriller.

Rating: N-15.

Duminică, 18 august: „Cartea cu soluții” - regia Michel Gondry

Cu: Pierre Niney, Vincent Elbaz, Blanche Gardin

Sinopsis: Marc, un regizor bipolar și paranoic, fuge cu materialul filmat și cu echipa de producție într-o casă la țară, pentru a-și termina filmul așa cum își dorește el, nu cum vor producătorii. Ajunși acolo, membrii echipei devin ostatici ai schimbărilor de dispoziție maniacale ale regizorului, care creează diversiuni și impasuri nesfârșite, la granița dintre comic și psihoză. Inegalabilul Michel Gondry ne oferă o comedie deșteaptă despre egocentrism și „demonii creației”.

Trailer: https://www.cinemagia.ro/trailer/the-book-of-solutions-33271/

Premii: o nominalizare la Cannes Film Festival.

Durata: 102 min.

Gen: comedie, dramă.

Rating: AP-12.

Deși proiecțiile vor avea loc sub cerul liber, spectatorii vor putea viziona filmele într-un cadru

modern, echipat conform standardelor europene.

Detalii despre filme, programul complet și regulament pot fi găsite pe site-ul www.primarie3.ro și www.cinemainaerliber.ro.

Vazut de: Radio Guerrilla.

„Cinema în aer liber” este membru al rețelei „Europa Cinemas” și are ca parteneri Bookhub, Carturesti, Cinefan, Descoperă Bucureștiul, filme-carti.ro, Happ.ro, IQads, Litera 9, Liternet, MovieNews, News București, Observator Cultural, PRwave, Spotmedia, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți.