La Berlin se vând bilete antistres de transport: Au ulei de canabis şi se pot mânca

La Berlin se vând bilete antistres de transport: Au ulei de canabis şi se pot mânca

Sistemul de Transport Public din Berlin (BVG) a găsit o modalitate pentru a-i ajuta pe pasagerii din capitala germană să se elibereze de stresul Crăciunului, al aglomerației și, de ce nu, al pandemiei.

BVG le oferă călătorilor oportunitatea de a cumpăra bilete impregnate cu ulei de cânepă, care promite să aibă un ”efect calmant” atunci când sunt… mâncate, scrie Deutsche Welle.

Biletele, care costă 8,80 euro fiecare, sunt realizate din hârtie comestibilă și sunt impregnate cu ”nu mai mult de trei picături” de ulei de cânepă.

ADVERTISING

BVG spune că uleiul a fost obținut din semințele plantei de cannabis. Spre deosebire de flori, acestea nu conțin niciuna dintre substanțele toxice precum THC.

Astfel, operatorul susține că uleiul de pe tichete -care sunt valabile 24 de ore - este ”complet inofensiv pentru sănătate” și ”complet legal”.

”Astfel, poți călători prin Berlin toată ziua și apoi, pur și simplu, să-ți înghiți tot stresul de Crăciun odată cu biletul”, spune compania.

Discuția privind legalizarea canabisului, la început

Noul guvern de coaliție a promis să legalizeze utilizarea de canabis în scop recreațional, dar BVG susține că gestul său nu înseamnă că a luat o poziție publică privind legalizarea canabisului.

ADVERTISING

”Ne declarăm împotriva utilizării oricărui tip de droguri, fie ele legale sau ilegale. Susținem deschiderea către substanțele inofensive. Uleiul de cânepă este, în principiu, la fel de inofensiv ca uleiul de floarea soarelui, uleiul din semințe de dovleac sau uleiul de măsline”, se arată într-un comunicat al companiei berlineze de transport public.

Compania BVG și-a câștigat renumele după o serie de ”scamatorii” de marketing. Sute de oameni au stat la coadă, în 2018, să cumpere o pereche de pantofi sport Adidas care puteau fi folosiți drept ”abonament pe un an” la metrou.

ADVERTISING

Pantofii, asortați cu scaunele U-Bahn, s-au vândut cu 180 de euro perechea, pe când un abonament pe un an costa 761 de euro.

O.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇