Kiss şi Whitesnake, în concert de adio la București. Tot în 2022 vin și Iron Maiden

Kiss şi Whitesnake, în concert de adio la București. Tot în 2022 vin și Iron Maiden

Două legende ale muzicii rock, trupele Kiss şi Whitesnake, ambele aflate în turnee de adio, vor concerta în România pe 16 iulie 2022, la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Rock The City.

Kiss, care va încheia o carieră de 49 de ani, se va afla pentru prima dată în România. Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer şi Tommy Thayer vor aduce la Bucureşti, în cadrul „End Of The Road World Tour”, o listă lungă din hit-uri dintre care nu vor lipsi „I Was Made For Loving You”, „Detroit City”, „Lick It Up”.

Trupa şi-a început activitatea în 1973 la New York, fiind considerată la scurt timp printre cele mai spectaculoase formaţii rock. În acelaşi timp, Kiss a revoluţionat conceptul de evenimente rock live şi este una dintre cele mai bine vândute formaţii la nivel mondial, cu peste 100 de milioane de albume.

Mai mult, Kiss este pe primul loc în rândul trupelor americane cu cele mai multe produse discografice placate cu discul de aur – 30. Dintre albumele lor, 13 au fost placate cu platină, iar trei sunt de categorie multi-platinum. Pe 10 aprilie 2014, grupul Kiss a fost inclus în Rock And Roll Hall Of Fame.

ADVERTISING

De asemenea, fanii muzicii rock vor putea vedea şi asculta în turneul de adio "The Farewell Tour", trupa Whitesnake, care îşi va încheia cariera live după o activitate de 44 de ani.

whitesnake
Foto: Facebook/Whitesnake

Whitesnake a pornit la drum în 1978 după ce David Coverdale îşi dovedise talentul în faimosul grup Deep Purple. Cu Whitesnake, Coverdale a scris istorie în zona hard&heavy, vocea sa fiind considerată una dintre cele mai bune în domeniu.

Prin cele 13 albume de studio, 9 discuri live şi 9 produse video, Whitesnake a demonstrat că nu există nicio diferenţă între feelingul de studio şi scenă, iar compoziţii precum "Here I Go Again", "Still Of The Night" şi "Is This Love" au rămas valabile şi-n zilele noastre şi vor fi de auzit pentru ultima oară în România în variantă live în formula David Coverdale (voc), Tommy Aldridge (bat), Reb Beach (chit), Michele Luppi (key), Joel Hoekstra (chit) şi nou-veniţii Dino Jelusick (key, voce) şi Tanya O'Callaghan (bass), prima prezenţă feminină în trupă.

Pe lângă show-urile Kiss şi Whitesnake, Rock The City propune o întâlnire şi cu una dintre cele mai apreciate formaţii germane ale momentului, Powerwolf.

Rock The City 2022 va avea loc pe 16 iulie în parcarea A din complexul Romexpo, evenimentul fiind prezentat de către D&D East Entertainment şi Marcel Avram.

Biletele vor putea fi achiziţionate la preţurile de 270 lei (preţ promoţional 230 de lei primele 2.500 de bilete) - normal circle; 440 lei (preţ promoţional 350 lei primele 1.000 bilete) - golden circle; 600 lei - diamond circle: 700 lei - tribuna VIP.

Biletele se vor pune în vânzare pe data de 3 decembrie prin reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro, www.entertix.ro, iabilet.ro.

ADVERTISING

Iron Maiden revin la București

Iar 2022 vine și cu încă o veste bună pentru iubitorii rock-ului. Trupa britanică Iron Maiden va concerta la Bucureşti pe 26 mai 2022.

Grupul heavy metal va concerta în aer liber, la Romexpo, iar biletele vor fi puse în vânzare pe 6 decembrie, la ora 10:00, în reţeaua iabilet.ro. Vor fi puse în vânzare 15.000 de bilete, anunță organizatorii, Metalhead şi Best Music Live Concerts. Evenimentul va avea loc în conformitate cu normele sanitare în vigoare la acel moment.

iron-maiden-legacy

Trupa germană Lord Of The Lost va cânta în deschiderea show-ului de la Bucureşti.

Show-ul „Legacy” din 2022 va cuprinde piese de pe noul album de studio al Iron Maiden, lansat toamna aceasta, „Senjutsu", precum şi compoziţii consacrate.

Cel mai recent, trupa a cântat în România în 2016.

„Vara următoare vom putea în final să susţinem marele turneu pe stadioanele din Europa pentru 'Legacy of the Beast', care trebuia să aibă loc în 2020 şi care a fost reprogramat de două ori. Suntem încântaţi să adăugam la acest turneu câteva dintre marile oraşe din Europa de Est, reuşind să ajungem şi în Ucraina, unde nu am cântat niciodată. Vom face cateva modificari în cadrul producţiei scenice şi setlistului pentru a include şi piese de pe noul album 'Senjutzu', lucru ce va transforma 'Legacy of the Beast' într-un show mai spectaculos decât versiunea originală.

ADVERTISING

Dar să fiţi siguri că vom include toate hiturile şi elementele originale ale turneului, precum Spitfire, Icarus, Hell, aruncatoare de flăcări, elemente pirotehnice şi nu numai. În acelaşi timp, vom adauga elemente noi, iar Trooper Eddie va avea o competiţie serioasă în noua 'lume' Senjutsu pe care am gândit-o", a anunțat Rod Smallwood, managerul Iron Maiden.

Un mesaj pentru fani are și solistul Bruce Dickinson.

„Abia aşteptăm să ne intoarcem în Europa anul viitor şi este grozav că am putut să adăugam Bucureştiul şi celelalte concerte din Europa de Est, oraşe mari cu fani grozavi. Sunt entuziasmat pentru noile schimbări ale producţiei scenice şi abia aştept ca toata lumea să vadă ce le-am pregătit. Întreaga formaţie s-a bucurat de turneul 'Legacy', iar acum suntem nerăbdători să ne întoarcem la drum, să cântăm live, să ne distrăm şi să ne reîntalnim cu toată lumea", a transmis Bruce.

Iron Maiden, înfiinţată în urmă cu 46 de ani, este una dintre cele mai influente trupe rock din istorie, a susţinut concerte în faţa a milioane de oameni din întreaga lume şi a lansat 17 albume de studio, certificate cu platină şi aur.

Grupul revine la Bucureşti cu cel mai recent material discografic, cel mai bine plasat disc al său în topul Billboard 200 - poziţia a treia, depăşind „Powerslave” şi „Number Of The Beast”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇