Îngrijirea Pomeranianului: 5 sfaturi utile

Micul Pomeranian seamănă cu o jucărie pufoasă și este animalul de companie perfect pentru cei care își doresc un cățel jucăuș și drăgălaș. Pe cât este de mic, pe atât este de energic și curajos. Deși cântărește puțin și este în general mai mic decât o pisică, nu înseamnă neapărat că este foarte ușor de îngrijit. Iată tot ce trebuie să știi despre cum să îngrijești corespunzător un câine Pomeranian.

1. Periază-l regulat

Pomeranianul este renumit datorită blănii sale foarte pufoase, care îl face să arate ca un mic bulgăre. Desigur, aceasta are nevoie de o îngrijire atentă și de periaj regulat. În perioada în care câinele își schimbă blana, acesta va trebui periat foarte des, pentru a ajuta la acest proces. Apoi, poți trece la periajul de două ori pe săptămână.

ADVERTISING

Alege cu atenție instrumentele pe care le vei folosi, pentru a nu deteriora blana câinelui. Folosește un pieptene dintr-un material mai tare, pentru a putea preveni formarea nodurilor în stratul inferior al blănii. De asemenea, blana din zona picioarelor crește repede, așa că va fi nevoie să o tunzi periodic.

2. Hrănește-l des

Fiind un câine de talie foarte mică, este important să ai grijă la modul în care hrănești un Pomeranian pentru ca acesta să nu se îngrașe prea mult. Metabolismul său este unul rapid, așa că va trebui să îi oferi porții mici și dese. Alege un sortiment de hrană de calitate, adaptat raselor mici, astfel încât să poată mesteca ușor mâncarea.

3. Ai grijă la mișcare

Pomeranienii sunt câini energici însă, datorită mărimii lor, poți apela la plimbări scurte sau la o mică tură de alergare. Însă, aceștia sunt extraordinar de fragili și va trebui să îi supraveghezi constant. Fracturile sunt o problemă comună pentru această rasă, deci va trebui să ai grijă să nu facă prea mult efort sau să fie bruscat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

4. Curăță-i dinții, ochii și urechile

Pentru ca micul patruped să fie bine, este recomandat să îi cureți periodic ochii și urechile. Pentru a nu-l răni, utilizează numai instrumente dedicate pe care le poți găsi la orice pet shop sau farmacie veterinară. 

Deși sună ciudat, ar trebui să îi perii și dinții câinelui. Folosind o pastă de dinți specială și o periuță mică, curăță-i dantura regulat pentru a îndepărta tartrul și a preveni apariția afecțiunilor dentare. Poți folosi și snack-uri speciale pentru dinți, în cazul în care nu este foarte încântat de periajul dentar.

ADVERTISING

5. Nu îl lăsa singur

Pomeranianul este extrem de loial și iubitor și se atașează repede de membrii familiei. Însă, acestuia nu îi place să fie neglijat și nu suportă să stea singur. Așadar, dacă te-ai decis asupra acestei rase adorabile de câini, trebuie să iei în considerare faptul că ar trebui să îl iei cu tine peste tot.

Nu este recomandat să apelezi la dădace pentru câini, deoarece acesta nu poate sta departe de proprietarul său. Din această cauză, Pomeranianul este un câine potrivit pentru o persoană care are mult timp la dispoziție sau pentru un proprietar care își poate lua câinele chiar și la serviciu. Dacă se află mereu cineva acasă cu care să fie obișnuit, atunci cățelul se va simți confortabil.

Pomeranianul este un cățel “de salon”, renumit pentru talia sa mică și blana foarte pufoasă. Dacă îți dorești ca viitorul tău prieten canin să aparțină acestei rase, trebuie să știi că va trebui să îi dedici mult timp și atenție. În schimb, acesta îți va oferi multă afecțiune și loialitate și va deveni un companion de nădejde.