Îngrijire de la interior spre exterior - Cum să scapi de problema părului gras

Îngrijire de la interior spre exterior - Cum să scapi de problema părului gras

Dacă nu știai, stresul se numără printre factorii care duc la îngrășarea părului, atât la femei cât și la bărbați. Problema părului cu tendință de îngrășare este cunoscută, însă ceea ce ar trebui subliniat aici este faptul că, pe lângă îngrijirea specială cu produse dedicate, este nevoie și de schimbarea unor obiceiuri. Pornind de la aceste idei, rândurile următoare te pot îndruma către răspunsurile pe care probabil le căutai de multă vreme când te-ai confruntat cu această problemă delicată.

De ce este nevoie să acționezi din interior spre exterior pentru a avea un păr sănătos

  • Schimbă alimentația
ADVERTISING

Pe lângă stres, consumul unor anumite medicamente, dieta alimentară dezechilibrată și folosirea produselor nepotrivite pentru îngrijire pot duce la părul cu tendință de îngrășare. Faptul că părul își pierde strălucirea la o zi după spălare și începe să se îngrașe este un semn că trebuie schimbat ceva. Poți începe cu o alimentație corectă, consumând mai multe fructe și legume, bogate în Vitamina A, atât de importantă pentru menținerea unui păr sănătos. 

De altfel, este recomandat consumul de băuturi vegetale în schimbul laptelul de vacă și chiar preparate din pește în locul cărnii roșii. Rezultatele se vor vedea în timp, mai ales dacă dieta alimentară se schimbă cu una mult mai sănătoasă.

ADVERTISING
  • Alege produse de calitate pentru îngrijirea părului

Părul se poate îngrășa destul de repede și din cauza produselor neadecvate. Atunci când te speli pe cap cu șampoane care nu fac altceva decât să încarce firul de păr din cauza ingrendientelor agresive, atât scalpul cât și podoaba capilară au tendința de îngrășare. Aspectul de păr uleios nu este tocmai ceea ce îți dorești, de aceea, un șampon pentru păr gras de pe Luxurybeauty.ro ar putea să îți ofere tratamentul optim pentru problema ta. Folosit în mod constant, părul va deveni mult mai sănătos, iar aici ajută ingredientele de calitate precum ghimbirul și alte extracte de plante, cunoscute pentru efectele lor benefice pentru scalp și păr.

ADVERTISING
  • Hidratează-te

Să nu crezi că apa nu ajunge până la ultimul fir de păr de pe cap. Evident, totul începe de la interior pentru a arăta bine la exterior, iar apa joacă un rol important. Este și cazul celor care au tendința de îngrășare a părului și care ar trebui să consume apă multă pe cât posibil, chiar și doi litri pe zi, așa cum este recomandat de specialiști. Apa ajută fiecare celulă a corpului și ajunge până la cel mai mic  fir de păr, așa că, ar trebui să dezvolți acest obicei sănătos pentru a scăpa de problema părului gras.

  • Nu folosi în exces produsele de styling

Este drept că, de multe ori, părul poate fi ținut în frâu doar cu produse de styling dedicate. Știai că acestea pot îngrășa părul și oferi un aspect neîngrijit? Dacă știi că nu poți scăpa de aranjarea părului fără astfel de produse, încearcă să le folosești pe cele cu mai puține ingrediente chimice. 

Există produse de styling pe bază de ingrediente naturale și care oferă un rezultat remarcabil după folosire. În acest fel îți obișnuiești părul cu produse naturale și cu un nivel de toxicitate scăzut.

Așadar, dacă vrei ca părul tău să nu se mai îngrașe a doua zi după spălare, poți opta pentru recomandările de mai sus. Hidratarea, folosirea produselor de calitate și alimentația joacă un rol important în acest caz, iar schimbările în această direcție te vor ajuta să ai un păr sănătos și frumos.