Încălțăminte din piele - 5 reguli pentru întreținerea pielii naturale

Încălțăminte din piele - 5 reguli pentru întreținerea pielii naturale

Îngrijirea pantofilor din piele poate părea descurajantă, dar pielea este de fapt incredibil de durabilă atunci când i se oferă atenția potrivită. Îngrijirea adecvată a pantofilor din piele (fie pantofi eleganți, cizme sau pantofi sport și casual) se rezumă într-adevăr la două concepte principale: păstrează-i curați și menține-i uscați. Doar câțiva pași simpli vor îmbunătăți foarte mult longevitatea încălțămintei tale. Iată 5 pași pentru a-ți îngriji pantofii din piele.

Nu purta pantofii în fiecare zi

Pielea trebuie să respire, la fel ca pielea ta. Ar trebui să ai întotdeauna cel puțin două perechi de pantofi și să îi porți prin rotație, pentru a evita să fii nevoit să porți aceeași pereche de încălțăminte piele în fiecare zi. Picioarele tale transpiră pe parcursul zilei, iar pielea pantofilor absoarbe acea umezeală. Pielea umedă este mai susceptibilă la întindere, zgârieturi, șifonare și pătare. Purtarea lor o dată la două zile le oferă timp adecvat să se usuce, crescând longevitatea încălțămintei semnificativ.

ADVERTISING

Curăță-i după fiecare purtare

Păstrează la îndemână o perie de pantofi sau o cârpă din microfibră și curăță-ți pantofii după fiecare purtare. Acest lucru va împiedica orice murdărie sau impuritate să fie măcinată în piele pe măsură ce trece timpul, reducând riscul de a avea de a face cu pete mai târziu.

Depozitează pantofii cu un calapod în ei

Un calapod pentru pantofi din cedru sau plop este poate cea mai importantă parte a îngrijirii pantofilor și, de obicei, este pasul cel mai trecut cu vederea. Pielea este poroasă, deci absoarbe umezeala și mirosul, determinând în cele din urmă deteriorarea acesteia. Un calapod ajută la  păstrarea formei pantofului pentru a preveni deformarea acestuia. Poți prelungi dramatic durata de viață a pantofilor tăi doar cu acest singur pas.

ADVERTISING

Ceruiește-i la fiecare 6 purtări

Așa cum nu vrei ca pielea să se ude prea mult, nici nu vrei să se usuce, deoarece se poate crăpa. Din fericire, există o modalitate ușoară de a menține un echilibru sănătosș și anume foloseștei o ceară pentru pantofi la fiecare 6 purtări sau cam așa ceva. Aceasta ajută la hidratarea pielii, adăugând în același timp un strat de protecție pentru a respinge praful și apa. De asemenea, redă culoarea și ascunde zgârieturile și petele. Aplică ceara pe pantofii curățați printr-o mișcare circulară folosind o cârpă din microfibră. Dacă dorești să faci eforturi suplimentare, poți folosi o perie din păr de porc pentru a impregna mai adânc ceara. Termină cu o mănușă de lustruit sau o perie, pentru a lustrui pantoful și a readuce strălucirea.

ADVERTISING

Păstrează încălțămintea în săculeți textili când nu o folosești

Praful poate ajunge în pantofii din piele în timp, rezultând pete și degradare. Dacă nu vei purta pantofii în mod regulat, păstrează-i într-o pungă de praf din material textil pentru a-i proteja, permițându-le și să respire. Este important să fie depozitați în locuri aerisite, feriți de umezeală sau de lumina directă a soarelui.

Există cu siguranță și alți pași pe care îi poți luaîn considerare pentru a prelungi durata de viață a pantofilor, cum ar fi folosirea balsamului de piele sau ducerea lor la un cizmar pentru întinerire, dar acești cinci pași simpli vor face în mod sigur diferența, ușor și rapid la tine acasă. Vei fi surprins cât de mult te țin pantofii dacă ai grijă de ei.

incaltaminte-dama