Ghid de călătorie: 10 obiective turistice de văzut în Paris

Ghid de călătorie: 10 obiective turistice de văzut în Paris

Parisul este, fără îndoială, unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa. Acesta reprezintă un reper pentru cultură, artă, gastronomie și o destinație ideală pentru orice cuplu de îndrăgostiți, dar și pentru familii, căci toți copiii din lume visează la Disneyland.

De aceea, indiferent de situație, dacă vrei să călătorești și să vizitezi un oraș european ofertant, rezervă-ți cu încredere un city break la Paris.

Iată 10 lucruri pe care trebuie neapărat să le faci odată ce ajungi în capitala Franței!

1. Admiră Parisul de pe Sena

Dacă de-abia ai ajuns în Paris și te simți copleșit(ă) de grandoarea din jurul tău, dorind să vezi cât mai mult din acest superb oraș, o plimbare cu barca pe Sena este primul lucru pe care trebuie să-l faci.

ADVERTISING

Este adevărat că există sute de locuri de vizitat în Paris, iar o plimbare pe fluviul care străbate orașul te va ajuta să te orientezi în spațiu și să zărești deja o parte dintre acestea.

Pentru o experiență de vis, alege o plimbare la apus.

2. Vizitează Muzeul Luvru

Parisul este celebru pentru câteva atracții faimoase în toată lumea, printre care și Muzeul Luvru, care o găzduiește pe Gioconda sau Mona Lisa lui Leonardo da Vinci. Vei ști că ai ajuns unde trebuie când vei vedea unicele piramide din sticlă de la intrarea celui mai mare muzeu de artă din întreaga lume.

Poți petrece în Luvru chiar și o zi întreaga, admirând sculpturile lui Michelangelo, antichitățile egiptene și multe alte opere ce ascund o bucățică de istorie și de artă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

3. Vezi Arcul de Triumf și Champs Elysees

Arcul de Triumf din Paris este și el unul dintre cele mai celebre atracții turistice. De acolo, poți vedea bulevardul Champs Elysees în toată splendoarea sa. Pornește la plimbare și, după ce îl traversezi, privește în spate pentru cea mai bună priveliște cu Arcul de Triumf.

4. Descoperă Catacombele Parisului

După ce ai simțit atmosfera romantică și te-ai plimbat printre cele mai chic străduțe, probabil că îți dorești să descoperi și părțile mai puțin știute ale Parisului.

Catacombele din oraș sunt formate din culoare subterane misterioase, care datează încă din secolul al XVIII-lea. Ele pot fi vizitate de către cei curioși, care nu se feresc de o experiență plină de adrenalină.

ADVERTISING

5. Fă shopping la Galeriile Lafayette

Dacă îți place să faci shopping atunci când călătorești, în interiorul Galeriilor Lafayette te vei simți ca în paradis. Iar dacă nu cauți ceva anume, tot trebuie să le vizitezi, căci cupola de sticlă și detaliile arhitecturale te vor lăsa fără grai!

6. Pierde-te în atmosfera cartierului Montmartre

Montmartre este cartierul artiștilor. Boemia se vede și se simte la fiecare colț de stradă, în fiecare piațetă și pe chipul fiecărui artist stradal. Este un loc cu o atmosfera unică, pe care trebuie neapărat să-l explorezi dacă mergi în Paris.

7. Mergi la Moulin Rouge

Moulin Rouge este unul dintre obiectivele turistice faimoase ale Parisului, pe care n-ai cum să le ratezi. Fie că ajungi acolo doar pentru a face o poză morii de vânt sau pentru a asista la un spectacol de cabaret, pune această atracție pe listă.

8. Traversează Pont Neuf

Pont Neuf este cel mai vechi pod al Parisului și locul de unde poți admira Sena la apus, precum și Turnul Eiffel în depărtare. Acesta face legătura între Ile de la Cite și partea dreaptă a orașului traversat de Sena.

9. Vizitează Palatul și grădinile Versailles

Versailles este un palat regal care va impresiona chiar și cel mai pretențios călător. Chiar dacă se află la periferia Parisului, merită să îți rezervi măcar jumătate de zi pentru a explora interiorul, dar și grădinile sale superbe.

10. Fă o plimbare prin Le Marais

Le Marais este unul dintre cele mai chic cartiere pariziene. Străzile sale sunt pline cu boutique-uri inedite, cafenele hip și clădiri superbe, așa că ia toată zona la pas și oprește-te pentru prânz la Marche des Enfants Rouge, o piață iconică a orașului – cea mai veche piață acoperită din Franța.

Apoi, plimbă-te și prin Jardin des Archives Nationales, grădini superbe unde te poți relaxa complet, simțindu-te ca într-un film.

În final, pentru a putea descoperi Parisul pe îndelete, rezervă-ți cel puțin trei zile pline sau chiar mai multe și încearcă să incluzi în program toate cele zece atracții de mai sus!