Figaro Style se joacă și la Chișinău

Figaro-Style

Teatrul Muzical Ambasadorii va participa la cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Festis”, eveniment organizat de Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale”, cu sprijinul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chişinău.

Spectacolul ce va fi prezentat de Teatrul Muzical Ambasadorii în cadrul acestui eveniment cultural este „Figaro Style”, adaptare pentru copii după opera „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini și se va juca luni, 18 octombrie 2021, de la ora 12:00, la Sala Mare a Teatrului „Satiricus I.L. Caragiale” din Chișinău.

ADVERTISING

Povestea îl readuce în lumina reflectoarelor pe Figaro, bărbierul plin de umor, iubit de un întreg oraș, care conferă farmec poveștii de dragoste dintre neliniștitul Conte Almaviva și încântătoarea Rosina.

Dan Tudor, regizor de succes al genului comic, îmbină în această producție o capodoperă muzicală cu una teatrală într-o viziune modernă, ștergând limitele dintre cele două genuri printr-o neașteptată reinterpretare.

Scenografia spectacolului este creația Vioricăi Petrovici. Adaptarea muzicală este semnată de Ciprian Teodorașcu. La pian: Mădălina Florescu.

ADVERTISING

Festivalului Internațional de Teatru „Festis” are loc în perioada 11-21 octombrie 2021 și constituie un veritabil pod de teatru și de simțire artistică. Accentul principal va fi pus pe cunoașterea reciprocă a creatorilor de teatru. În cadrul evenimentului se vor întruni numeroși cronicari și critici de teatru, regizori, dramaturgi, scenografi.

La manifestare vor fi prezente 30 de teatre din Republica Moldova, România, Georgia, Bulgaria, Ucraina. Tema festivalului din acest an este „Rezistăm prin teatru”. Pe scenele și în holul Teatrului Național „Satiricus I.L. Caragiale” vor avea loc prezentări de spectacole, workshop-uri, lansări de carte, conferințe de presă, etc.

ADVERTISING