Ducu Bertzi, Opereta Stars, Ma Ra Mu și Miruna Ionescu concertează între 9 și 11 decembrie, la Târgul de Crăciun București

Ducu Bertzi, Opereta Stars, Ma Ra Mu și Miruna Ionescu concertează între 9 și 11 decembrie, la Târgul de Crăciun București

În weekendul 9-11 decembrie, revin concertele live la Târgul de Crăciun Bucureşti. Pe lângă parcul de distracţii, zona de cumpărături şi food trucks, bucureştenii se bucură în acest weekend de o nouă serie de concerte în Piaţa Constituţiei. Din programul artistic al weekendului fac parte colinde şi muzică de sezon interpretate de artişti folk, solişti de operă, tarafuri, grupuri folclorice şi coruri vocale.

Printre cei mai îndrăgiţi artişti folk, Ducu Bertzi vine pe 9 decembrie, în Piaţa Constituţiei şi invită vizitatorii Târgului să fredoneze împreună colinde tradiţionale cunoscute, dar şi compoziţii proprii, melodii vechi şi noi într-o interpretare originală. Autorul mai multor albume de colinde, artistul duce cântecele tradiţionale şi colindele în zona folkului. De la „Pe podele de nuiele” la „Florile dalbe” sau „Moş Crăciun”, Ducu Bertzi a pregătit pentru prima zi de concerte o sesiune de cântări şi poveşti despre Crăciunul românesc. 

ADVERTISING

Sâmbătă, 10 decembrie, Ma Ra Mu prezintă un concert inedit de colinde din Maramureş. După ce au umblat prin sate să asculte poveştile bătrânilor şi să culeagă melodii uitate şi ştiute numai de ei, Ma Ra Mu duce mai departe tradiţia colindelor vechi pe care le resuscitează şi integrează într-o nouă formă.

Un important mesager al valorilor autentice româneşti, actriţa şi cântăreaţa Miruna Ionescu urcă duminică, 11 decembrie pe scena din Piaţa Constituţiei alături de talentatul violonist Valentin Albeşteanu şi taraful său pentru un concert de muzică interbelică şi colinde din repertoriul internaţional. De la celebrele  tangouri, foxtrot-uri și swing-uri ascultate cu precădere în teatrele de vodevil și de Revistă ale Bucureștiului de odinioară, la muzica clasică sau la cea de cafe-concert, concertul recompune partituri celebre din trecutul muzicii ușoare românești, dar şi cântece specifice sărbătorilor de iarnă.

ADVERTISING

Programul concertelor din weekendul 9-11 decembrie la Târgul de Crăciun Bucureşti este completat de recitaluri ale unor coruri care fac parte din Programul Naţional Cantus Mundi, precum corul „Fii Artist” dirijat de Marius Bălan (9 decembrie), Corul „Folk for Kids” dirijat de Sorin Marcu (10 decembrie) şi Corul „Consonance” dirijat de Lăcrămioara Pauliuc (11 decembrie).

Trupa Cooperativa 9 promite o seară plină de haz şi voie bună la Târgul de Crăciun Bucureşti cu muzică de petrecere, rock şi accente lăutăreşti şi muzică clasică în prima zi de concerte din weekendul 9-11 decembrie. 

Atmosfera de sărbătoare este întregită la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei de colinde româneşti şi internaţionale interpretate de Opereta Stars, ARYMA şi de grupuri şi coruri vocale ale unor şcoli gimnaziale şi colegii din Bucureşti.

Pentru iubitorii fotbalului, la Târgul de Crăciun Bucureşti, TVR continuă transmiterea în direct a competiţiilor Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, pe ecranele special amenajate pentru vizitatorii evenimentului din Piaţa Constituţiei. Meciurile vor fi difuzate conform programului, în afara programului artistic.

ADVERTISING

Programul artistic la Târgul de Crăciun Bucureşti continuă în weekendul 16-18 decembrie. Programul integral al concertelor este disponibil pe pmb.ro, arcub.ro, proedus.ro, creart.ro.

Programul artistic al Târgului de Crăciun Bucureşti 2022 este realizat cu sprijinul Cantus Mundi.

PROGRAM ARTISTIC 9-11 decembrie 2022

Târgul de Crăciun Bucureşti 2022

Piaţa Constituţiei

Vineri, 9 decembrie 2022

19:30-19.50 -  Corul „Fii Artist”

19:55-20.25 -  ARYMA

20:40-21:10 -  Cooperativa 9

21:25-22:10 -  Ducu Bertzi

Sâmbătă, 10 decembrie 2022

19:30-19.50 -  Folk for Kids

19.55-20:25 -  Grupul Folcloric al Colegiului Naţional de Artă „Dinu Lipatti”

20:30-21:00 -  Opereta Stars

21:10-22:10 -  MA RA MU

Duminică, 11 decembrie 2022

19:30-19:50 -  Corul Consonance

19:55-20:25 -  Corul „Forte Principes” al Şcolii Gimnaziale „Grigorie Ghica Voievod”

20:30-21:00 -  Grupul Vocal „Ambasadorii”

21:10-22:00 -  Miruna Ionescu & Taraful „Valentin Albeșteanu” 

Restricții rutiere

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie 2022, se va restricţiona traficul auto pe bulevardul Unirii, segmentul de drum cuprins între intersecţia cu bulevardul I.C. Brătianu şi cu Piaţa Constituţiei, pe ambele sensuri de circulaţie, cu permiterea traversului dinspre splaiul Independenţei spre bulevardul Regina Maria, precum şi pe cele două bretele adiacente Pieţei Constituţiei, aferente Ministerului Public şi Ministerului de Finanţe, după cum urmează:

  • În data de 9 decembrie 2022, în intervalul orar 18:00-23:00;
  • În perioada 10-11 decembrie, în intervalul orar 15:00-23:00.

Târgul de Crăciun al Municipiului Bucureşti este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti şi CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

Partener: TVR

Partener media: Europa FM, Euromedia, YOOH, STB SA

Sponsori: ING, Ford, Justin's Design, Decathlon, Magazin Certificat Lego, Ronde, Sweeteria, Maxipet, Kfea.ro

Parteneri instituționali: Teatrul Masca, Circul Metropolitan București

Cu sprijinul: Cantus Mundi, Compania Municipală Iluminat Public București