Don Quijote, Nabucco, Giselle și Norma, în această săptămână pe scena Operei Naționale București

Don Quijote, Nabucco, Giselle și Norma, în această săptămână pe scena Operei Naționale București

Vă așteptăm în această săptămână, în Sala Mare de spectacole, cu patru titluri din repertoriul actual. Baletul „Don Quijote” de Ludwig Minkus, spectacolul de operă „Nabucco” de Giuseppe Verdi, baletul „Giselle” de Adolphe Charles Adam, precum și cea mai recentă producție a ONB „Norma” de Vincenzo Bellini, sunt propunerile noastre pentru patru seri printre acorduri muzicale și coregrafii de poveste.

Miercuri, 10 noiembrie, începând cu ora 18:30, va avea loc spectacolul de balet „Don Quijote” de Ludwig Minkus. Ritm, culoare, atmosfera plină de viață a unui orășel din Spania, personaje pitorești inspirate de celebrul roman semnat de Cervantes, o coregrafie spectaculoasă cu numeroase momente de virtuozitate în interpretarea unei distribuții de excepție înseamnă împreună reprezentația din 10 noiembrie de pe scena Operei Naționale București.

Don-Quijote

Joi, 11 noiembrie, ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul cu opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi. Spectacolul este una dintre cele mai longevive creații din istoria Operei Naționale București. Pentru această producție, regretatul regizor Hero Lupescu, unul dintre cei mai apreciați creatori de spectacole din istoria teatrului liric românesc, obișnuit să lucreze cu ansambluri mari, a reușit să dea o personalitatea deosebită Corului, transformându-l într-un singur personaj, la fel cum era perceput rolul său în teatrul antic. Astfel, Corul sau vocea unui popor subjugat, execută simultan aceleași mișcări, ca o singură ființă, are aceleași aspirații și sentimente ca o personalitate distinctă.

Nabucco_2

Sâmbătă, 13 noiembrie, începând cu ora 18:30, vă invităm la spectacolul de balet „Giselle” de Adolphe Charles Adam. Spectacolul spune povestea de dragoste dintre Giselle şi prinţul Albert (care îi ascunde fetei identitatea sa), care trece dincolo de moarte. Primul act al baletului cuprinde aproape întreaga desfăşurare a firului narativ: secvenţele în care cei doi tineri îşi declară iubirea alternează cu momentele de dans şi veselie ale sătenilor întorşi de la cules sau cu scenele conflictuale dintre prinţul Albert şi pădurarul Hans. Cel de-al doilea act, o adevărată „bijuterie” coregrafică a baletului clasic, înfăţişează lumea fantastică a ielelor, creaturi supranaturale care întrupează sufletele fetelor moarte înainte de nuntă, ca şi Giselle.

Giselle_6

Duminică, 14 noiembrie, ora 18:30, va avea loc reprezentația celei mai noi premiere a ONB, „Norma” de Vincenzo Bellini. Povestea de dragoste dintre Norma, marea preoteasă a templului druizilor, și Pollione, proconsul roman în Galia, prezintă consecințele unei iubiri mistuitoare, ce va prima în fața sentimentelor de datorie și demnitate.

Norma_5

Biletele se pot achiziționa de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

ADVERTISING

Și pentru că ne dorim să rămânem sănătoși, vă invităm să consultați regulamentul de participare la spectacole disponibil pe site-ul instituției în link-ul: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/

Sponsor oficial: Enel România

Sponsori: Aqua Carpatica, EURO Insol

Parteneri: Sansha 

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, SpotMedia, Ziarul Metropolis, News București, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, Revista Timpul, 9am.ro., Kudika, Garbo, Ballet Magazine, Mediatrust 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe