Din Bega sălbatică, direct într-o aventură la înălțime, totul într-o singură zi de Treasure Games in Banat

Din Bega sălbatică, direct într-o aventură la înălțime, totul într-o singură zi de Treasure Games in Banat

Treasure Games in Banat, singurul reality show din social media din România, surprinde în această săptămână experiențele care pot fi trăite în Timiș și Timișoara într-un mod interactiv.

8 concurenți, împărțiți în 4 echipe, caută să rezolve cu bine provocările zilnice și pe măsură ce fac asta oferă, prin intermediul unor postări și stories pe Facebook și Instagram, acces la o altfel de explorare a istoriei locurilor, a clădirilor de patrimoniu, a experiențelor care pot fi trăite aici, dar și multe întâlniri cu oameni-poveste. Practic, Treasure Games in Banat este showul care face poftă de explorat România frumoasă!

Creat de agenția creativă digitală Zaga Brand, prin platforma Cronicari Digitali, singurul reality show din social media din România a ajuns anul acesta la a doua ediție. După aventurile din Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului, acum vestul României este în centrul atenției.

ADVERTISING

Cu sprijinul Raiffesisen Bank, Treasure Games s-a pus în mișcare pentru o nouă experiență memorabilă! Cultura și tehnologia pot împreună să conducă la dezvoltarea comunităților, creștere economică și un viitor sustenabil. 

Ziua a patra i-a purtat pe concurenți pe apă pe un traseu de poveste, pe care oricine e liber să-l încerce.

Pe măsură ce avansăm pe apă, apare sentimentul de libertate și de relaxare. Kayaking-ul ne ajută să fim aproape de natură, observând biodiversitatea zonei: pești, plante acvatice, broscuțe țestoase, păsări, stufăriș, precum și diverse specii de arbori.

Acestea sunt și motivele  pentru care caiacul este considerat unul dintre cele mai bune sporturi pentru ameliorarea stresului. Dacă Timișoara dă întâlnire cu Bega amenajată, între Remetea Mare și Ghiroda poate fi descoperită Bega sălbatică. Cea pe care și concurenții din Treasure Games in Banat au avut ocazia să o încerce joi.

Din apă, înapoi pe drumuri prin județul Timiș pentru a ajunge la o podgorie și o cramă unde se pot deprinde câteva secrete ale vinului bun.

ADVERTISING

Primele menţiuni despre cultura viţei de vie în zona Banatului aparţin perioadei Imperiului Roman, secolul al III-lea. Sunt însă şi legende mai vechi, chiar de pe timpul dacilor și romanilor. 

Astăzi, mii de hectare din județul Timiș sunt cultivate cu viță de vie, iar o parte dintre vinurile produse aici sunt apreciate de degustători din toată lumea.

La doar 25 de km de Timișoara se află podgoriile Recașului, cele mai renumite din întreg județul, unde se spune că vița de vie era cultivată de pe vremea romanilor. Un alt centru viticol al județului Timiș este cel aflat pe dealurile Silagiu, din vecinătatea orașului Buziaș. Aici îți desfășoară activitate podgorii și crame, în principal afaceri de familie în care toți sunt implicați. Cum se întâmplă mai exact asta, concurenții au putut să observe joi și au împărtășit descoperirile lor în comunitate, via stories pe Facebook și Instagram.

VIE

După un moment în compania licorilor alese din struguri răsfățați de soarele Banatului, ne-am mutat la răcoare. Cu ajutorul mașinilor de la SIXT, partenerul de mobilitate pe care se bazează Treasure Games in Banat, concurenții au ajuns rapid pe Domeniul Herneacova, la Parcul de Aventură care aduce un nou concept pentru distracție și petrecerea timpului liber.

ADVERTISING

Aici, toți au trăit emoții unice la înălțime, în mijlocul naturii. Echipa de la Herneacova, specializată în alpinism și cățărări, i-a instruit cu privire la toate tehnicile de siguranță înainte de a intra pe traseul NEGRU, cu cel mai mare grad de dificultate. Nu toți i-au făcut față, iar relatările lor din SoMe au trezit mii de reacții rapid. 

Ultima provocare a zilei a fost și una dintre cele mai apreciate – o întâlnire cu Texas, un cal alb superb și partenerul său, campionul Laurențiu Covaci.

 Centrul de echitație din Belinț a fost locul unde Laurențiu Covaci, fost campion național și european, un om pasionat de călărie, cu studii, performanță și o vastă experiență în domeniul ecvestru, a oferit un curs rapid concurenților, apoi i-a testat contra cronometru.

Dragostea pentru animale, calmul și concentrarea au fost de mare ajutor în lupta pentru puncte.

Ziua s-a încheiat în jurul unui foc de tabără, la tradiționalul „consiliu” unde prezentatorul Toader Păun caută să afle impresiile concurenților despre probele de peste zi, anunță penalizările, dar face și pregătirea pentru ziua următoarea.

Și pentru că vineri, 14 iulie, este o zi specială pentru Ciprian Muntele, el a fost sărbătorit de colegi cu un tort, multă bere Timișoreana și tărie din gospodăriile locale. Dar vineri nu este doar ziua lui Ciprian Muntele, ci și aniversarea căsătoriei sale cu Alina, alături de care formează echipă inclusiv în singurul reality show în social media din România. Dubla sărbătoare a fost începută în familia Treasure Games in Banat din seara de joi și va fi continuată și prin alte surprize. 

Ciprian-si-Alina-Muntele

După primele zile petrecute în Timiș, acțiunea se va concentra în următoarele în jurul, dar și în cartierele orașului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023. 

Showul este „live” pe conturile de social media ale participanților, în special prin stories. Unele sunt interactive și vă permit să controlați de la distanță acțiunile pe care le fac concurenții la probele Treasure Games in Banat.

Sinteze foto și video sunt disponibile și conturile oficiale de Facebook și Instagram Treasure Games și Cronicari Digitali. 

Până duminică, sute de ore de filmare se vor adăuga în bagajul pregătirii seriei video Treasure Games, pentru care premiera sezonului 2 este programată în această toamnă, pe canalul de YouTube Treasure Games


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇