Descoperă poveștile lui Creangă în luna martie la Teatrul Ion Creangă

Descoperă poveștile lui Creangă în luna martie la Teatrul Ion Creangă

Acum 184 de ani se năștea în satul Humulești patronul spiritual al Teatrului Ion Creangă: scriitorul Ion Creangă, cel care ne-a lăsat în dar năzbâtiile lui Nică a lui Ștefan a Petrei, în „Amintiri din copilărie”, alături de numeroase basme, povești și povestiri considerate capodopere ale literaturii pentru copii. 

Trei dintre aceste savuroase texte se regăsesc în programul Teatrului Ion Creangă din luna martie, adaptate pentru Sala Mică: „Prostia omenească” (7 și 25 martie) și „Punguța cu doi bani” (19, 20, 27 și 28 martie), sau pentru Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” – partener al Teatrului Ion Creangă în stagiunea 2020 – 2021, unde spectacolul „O poveste a porcului” (14 martie) se joacă după o absență de aproape un an de zile. 

ADVERTISING

Iar dacă biletele pentru Sala Mică se epuizează rapid, ultimele locuri fiind disponibile abia spre finalul lunii martie, spațioasa sală a Teatrului Național de Operetă oferă publicului oportunitatea să intre în universul poveștilor de altădată începând de duminică, 14 martie.

Pentru micuții spectatori cu vârsta peste 5 ani, spectacolul O poveste a porcului reprezintă o propunere ideală de a descoperi lumea lui Creangă.

Păstrând o serie de elemente specifice oralității operei acestuia, printre care și un povestitor (interpretat de Ion Ionuț Ciocia) înzestrat cu umor și tâlc, care se adresează publicului din sală, dar introducând și elemente familiare, din zona contemporană, spectacolul propune o experiență inedită, în care magia pare să se infiltreze în realitate. 

O POVESTE A PORCULUI 

Un spectacol după o poveste de Ion Creangă

ADVERTISING

Regia și scenariul: Mircea Cornișteanu

Decorul: Puiu Antemir

Costumele: Anca Lazăr

Proiecțiile video: Andrei Răduț

Ilustrația muzicală: Mircea Cornișteanu

Povestitorul: Ion Ionuț Ciocia

Moșul: Cosmin Seleși

Baba: Alexandrina Halic

Porcul, Făt Frumos: Vlad Lință

Fata de împărat: Eliza Teofănescu

Împăratul: Mihai Verbițchi

Împărăteasa: Vera Linguraru

Sfânta Miercuri, Sfânta Duminică: Cornelia Pavlovici

Talpa iadului: Sibylla Oarcea

Un pinguin: Sebastian Petrovici

Slujnica: Camelia Andriță

Un străjer: Cezar Vlad Popescu

ADVERTISING

Biletele sunt disponibile pe www.entertix.ro sau de la Casa de Bilete – Str. Piața Amzei nr. 13, tel. 0767 934 374. În măsura în care biletele nu se epuizează în avans, acestea se vor găsi și la intrarea în sala de spectacol, cu o oră înainte de începerea spectacolului. 

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul www.teatrulioncreanga.ro și pe pagina de Facebook a Teatrului Ion Creangă: FB.com/TeatrulIonCreanga. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇