De ce iubim frigiderele incorporabile și cum le alegem

De ce iubim frigiderele incorporabile și cum le alegem

O bucătărie atractivă are nevoie de un set complet de mobilier și de toate aparatele de care aveți nevoie pentru a pregăti mese gustoase pentru toată familia. Pentru o mai mare atractivitate estetică, este o idee bună să încorporați un cuptor, o mașină de spălat vase și un frigider. Aparatele încorporate facilitează, de asemenea, curățarea suprafețelor bucătăriei. Vorbim astăzi despre acele frigidere incorporabile, care ne fac viața, dar și bucătăria mai frumoasă!

Pentru a alege frigiderul de dimensiunea potrivită, primul pas este să determinați dimensiunile spațiului dvs. Pentru o compatibilitate optimă, proporțiile unor frigidere incorporabile sau nu, trebuie evaluate în funcție de loc (dulapul unde va fi “ascuns”) și de uși. 

ADVERTISING

De cele mai multe ori, scopul achiziționării unui frigider incorporabil este de a-l adapta la decorul bucătăriei dumneavoastră. Spre deosebire de un frigider de sine stătător, dimensiunea unui frigider incorporabil nu este aleasă la întâmplare - trebuie să corespundă dimensiunilor spațiului în care intenționați să îl instalați. 

Dimensiunile sunt în general determinate în funcție de 4 parametri

- Înălțimea: pentru a face acest lucru, măsurați pur și simplu distanța dintre podea sau plintă și partea superioară a dulapului. Există multe înălțimi diferite pentru aceste frigiderele incorporabile, variind de la 72 cm la 178 cm.

ADVERTISING

- Grosimea: o lățime care depășește spațiul rezervat pentru frigider face imposibilă instalarea aparatului. Prin urmare, alegerea frigiderului include și măsurarea grosimii. 

- Adâncimea: același principiu se aplică și în cazul adâncimii, deoarece pentru o instalare încastrată, toate dimensiunile trebuie să fie identice în dulapul unde va fi poziționat frigiderul. Așadar, aveți grijă să măsurați lungimea de la peretele bucătăriei dvs. până la marginea dulapului. 

- Ventilația: în afară de acești trei parametri, cel mai important factor este ventilația. Trebuie rezervat un spațiu în partea de sus a dulapului dvs. pentru o bună circulație a aerului. Recomandăm o distanță cuprinsă între 1,5 cm și 2 cm în partea de sus și în spatele frigiderului. Această precauție vă permite, de asemenea, să curățați ușor praful.

ADVERTISING

Unele persoane fac greșeala de a neglija spațiul liber pentru deschiderea ușilor frigiderului. O distanță de 2 cm este adesea necesară pentru a deschide cu ușurință frigiderul și a avea acces la toate sertarele.

În plus, cunoașterea proporțiilor dulapului nu garantează întotdeauna compatibilitatea acesteia cu frigiderul pe care ați pus ochii. Evaluarea dimensiunilor depinde, de asemenea, de tipul de frigider.

Un frigider, are în general, două compartimente (congelator și frigider). Acest tip de frigider este recomandat persoanelor care doresc să congeleze produse pentru a le depozita pe termen lung. Secțiunea de congelare poate fi în partea de sus sau de jos, în funcție de alegerea dumneavoastră. În acest caz, dimensiunile frigiderului trebuie să țină cont de înălțimea celor două uși. Acest lucru este esențial, deoarece cele două uși ale frigiderului vin la înălțimi diferite pentru același spațiu.

Frigider de masă: mini-frigiderul

Acest mini-frigider are o înălțime de un metru și poate fi plasat sub partea de sus a mesei din bucătărie. Cu toate acestea, poate fi folosit doar pentru a păstra produsele la rece. În plus, nu are o capacitate de depozitare mare, cu un volum total cuprins între 70 și 153 de litri. În cazul în care blatul dvs. de lucru are o înălțime mai mică de 1 m, trebuie să știți că pe piață sunt disponibile înălțimi mai mici de 100 cm. Așadar, măsurați dimensiunea suprafeței de la podea până la blat, pentru a vă face o idee despre ce frigider mini incorporabil ar fi compatibil.

În concluzie, atunci când vă alegeți frigiderul incorporabil, faceți măsurătorile în funcție de următorii parametri:

  • Proporțiile dulapului în care va fi incorporat (înălțime, adâncime, lățime)
  • Ventilația
  • Spațiul de deschidere a ușii
  • Modelul de frigider ales (frigider mini sau frigider cu două uși)

Frigider Samsung – mai scump, dar mai puțin costisitor pe termen lungDe asemenea, un alt lucru de care trebuie să țineți cont este marca frigiderului. De exemplu, alegerea unui frigider Samsung aduce numeroase beneficii, începând cu reputația solidă a brandului în domeniul electronicelor și electrocasnicelor. Un frigider Samsung este dotat cu tehnologii avansate, care asigură un control precis al temperaturii și eficiență energetică sporită, contribuind la economisirea energiei și reducerea facturilor lunare. De asemenea, un frigider Samsung vine echipat cu funcții inteligente, cum ar fi conectivitatea Wi-Fi și ecranele tactile, oferindu-vă acces rapid și ușor la informații și controlul frigiderului de la distanță.