De ce cromatica locuinței tale este importantă pentru starea ta de spirit și cum o alegi?

De ce cromatica locuinței tale este importantă pentru starea ta de spirit și cum o alegi?

Văzul este simțul care primește și procesează cele mai multe informații. Deoarece este cel mai solicitat simț, acesta este ușor influențat de tot ceea ce se află în jurul nostru, în special de culori. Fie că realizăm acest lucru sau nu, cromatica spațiului personal poate pune o amprentă puternică asupra stării noastre de spirit.  

Anumite culori au un efect benefic asupra noastră și vor face să ne simțim mult mai fericiți și mai relaxați. În același timp, culorile nepotrivite pot cauza o stare de neliniște și anxietate, afectându-ne dispoziția și nivelul de energie.

ADVERTISING

Cum alegi culorile potrivite pentru locuința ta?

Pentru un echilibru general, cromatica locuinței tale trebuie să se îmbine perfect, în fiecare cameră. Deoarece pereții sunt suprafețele cele mai mari din locuința ta este foarte important să te asiguri că aceștia au o cromatică potrivită pentru starea ta de spirit, în timp ce respectă preferințele personale. 

Stabilește care este atmosfera pe care o dorești de la o cameră

Atmosfera camerei este creată de culori. Diverse culori provoacă reacții și stări diferite. Astfel, dacă vrei ca atmosfera unei camere să fie relaxantă, fii sigur că alegi o culoare calmă, care să te ajute în acest sens. Pe de altă parte, dacă îți dorești o cameră vie, care să te mențină alert, asigură-te că vei menține o cromatică mai intensă, care utilizează culori puternice. De asemenea, culorile pot extinde vizual un spațiu sau îl pot reduce, în funcție de nuanțele folosite. Există trei tipuri de culori pe care le poți alege. Iată care este cel potrivit pentru tine!

ADVERTISING

Culorile calde

Culorile calde, precum roșul, galbenul, portocaliul și variații de astfel de culori, au tendința de a adăuga căldură și comoditate unei încăperi. Trebuie menționat faptul că aceste culori pot diminua vizual spațiul, în funcție de intensitatea nuanței alese. De asemenea, culorile foarte puternice, pure, precum roșul, pot crea stări de agitație pentru unele persoane, în timp ce pentru alte persoane culoarea roșie are un efect reconfortant. 

Culorile reci

Culorile reci, precum albastru, movul și verdele, au tendința de a crea un spațiu rece, mai extins din punct de vedere vizual. În funcție de nuanța aleasă, culorile reci pot intensifica stările de anxietate și depresie. În cazul altor persoane, culorile reci oferă o senzație de liniște și pace.

ADVERTISING

Culorile neutre

În această categorie sunt incluse non-culorile alb și negru, dar și nuanțe mai puțin intense ale culorilor principale ale spectrului, care au în compoziție variații de negru sau alb. Acestea sunt cele mai plăcute din punct de vedere vizual, dacă îți dorești un spațiu care să nu îți încarce starea de spirit.

Textura este, de asemenea, un aspect foarte important. În prezent, există tendințe de decor interior care utilizează ciment decorativ de interior - acesta este folosit pentru a adăuga textură pereților și, de asemenea, pentru a crea diferite imagini. Această tehnică este excelentă pentru pereții de accent, care adaugă personalitate și un aspect sofisticat locuinței tale. Pe novacolor-romania.ro poții găsi o gamă variată, potrivită pentru preferințele tale.

Culorile și texturile au un impact puternic asupra stării noastre de spirit. Astfel, înainte de a crea un spațiu personal, asigură-te că știi ce culoare ți se potrivește cel mai bine pentru a avea întotdeauna o dispoziție perfectă.