Descoperă spiritul dansului coreean, într-un spectacol difuzat online de Opera Națională București

Damcheong-Afis

Opera Națională București și Incheon Metropolitan City Dance Theatre (IMDT) vă invită să vizionați Damcheong, un spectacol de dans coreean, care va fi difuzat online în weekend-ul 11-13 decembrie, începând cu orele 19:00, pe site-ul oficial și canalul de YouTube al Operei Naționale București.

Evenimentul este prilejuit de aniversarea a 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Coreea și România, fiind patronat de Ambasada Republicii Coreea în România.

Damcheong – în traducere directă, culoarea Celadon a porțelanului, (jad verde) –  are nenumărate nuanțe de verde și albastru și se regăsește în ceramica tradițională porțelanată produsă în Peninsula Coreeană.

ADVERTISING

Damcheong reflectă spiritul dansului coreean, prin imagistica desprinsă din varietățile vieții tradiționale coreene.

Coregrafia semnată de Directorul Artistic Sung-Joo Yun este un amestec magistral de vechi și nou, unde fiecare act transpune publicul într-o nouă călătorie, prin tradițiile de la palat, cele folclorice, agricole și religioase, în căutarea rădăcinilor dansului coreean.

Doamna Yun este un maestru al dansurilor tradiționale și recunoscută pentru talentul său excepțional de a crea piese originale precum “Manchan - Jin, O-gui” (“Feast”) (2017), “Bi-ga” (“Lamentation”) (2018) și “Damcheong” (2019), care s-au bucurat de o deosebită apreciere la nivel internațional.

ADVERTISING

Spectacolul de dans este înregistrat, include subtitrări în limba română și este disponibil online gratuit pentru toți ce interesați să urmărească timp de două ore tradițiile coreene.

Spectacolul “Damcheong” va putea fi vizionat DOAR in format streaming pe site-ul oficial și canalul de Youtube al Operei Naționale București,  timp de trei zile, de vineri, 11 decembrie, până duminică, 13 decembrie, începând cu orele 19:00

Site: https://operanb.ro/spectacol/damcheong-spectacol-dedicat-aniversarii-a-30-de-ani-de-relatii-diplomatice-intre-republica-coreea-si-romania/

ADVERTISING

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UClYu9GLWIYTpcZQH34Qzllw


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇