Dă refresh curții tale anul acesta în 3 pași simpli

Dă refresh curții tale anul acesta în 3 pași simpli

Primăvara este momentul ideal pentru a face o schimbare în curtea ta. Fie că îți dorești ceva radical sau doar să faci mici ajustări, un refresh este mereu binevenit. Curtea este cartea de vizită a locuinței tale, așadar este necesar să depui un efort ca aceasta să arate mereu îngrijită. În cazul în care nu știi de unde să începi, ți-am pregătit trei sfaturi utile care îl vor scoate din încurcătură chiar și pe cel mai nepriceput grădinar.

Iată cei 3 pași pentru a-ți reîmprospăta curtea:

1.      Taie iarba

ADVERTISING

Primul pas este să te ocupi de iarba crescută și buruienile de pe lângă zidurile casei. Făcând acest lucru, vei elimina riscul de a avea animale dăunătoare sau insecte care se pot ascunde prin iarbă, iar aspectul curții tale va arăta instant mai îngrijit. Dacă te întrebi de ce unelte ai nevoie pentru a obține rezultatul dorit, poți intra pe micul-fermier.ro de unde poți să-ți cumperi o motocoasă sau o mașină de tuns pentru gazon. Este recomandat să tai iarba cel puțin o dată pe săptămână în timpul sezonului de creștere pentru obținerea rezultatului dorit.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

2.      Adaugă noi plante

Odată ce ai pregătit spațiul de lucru și iarba e proaspăt tăiată, e timpul să adaugi personalitate locului. Fie că optezi pentru niște arbuști sau alt fel de plante, asigură-te că se potrivesc cu dorințele tale și poți să le oferi îngrijirea de care au nevoie. Pentru început, alege plante care se potrivesc cu clima și tipul solului din zona ta. Dacă nu ești sigur, poți întotdeauna să ceri sfaturi la un centru de grădinărit sau de la un specialist în peisagistică. De asemenea, dacă nu ai un ochi format pentru estetica grădinii, apelează la o persoană specializată pe decor de grădină din orașul tău ce te va ajuta să combini plantele pe care ți le dorești într-un mod armonios pentru a fi proporționale cu grădina ta.

ADVERTISING

3.      Fii atent la gard

Ultimul pas este să acorzi atenție și gardului tău. Un gard stricat sau murdar poate să strice întreaga imagine a curții tale. Asigură-te că gardul tău arată bine și este îngrijit, iar pentru a-l menține într-o stare impecabilă va fi nevoie să îl cureți regulat. Fii atent și la materialul din care acesta e confecționat pentru a se potrivi cu restul decorului grădinii tale. Dacă optezi pentru un aer mai tradițional, lemnul este cea mai bună alegere, în timp ce dacă vrei ceva mai minimalist poți utiliza fier forjat. De asemenea, poți să adaugi unele decorațiuni sau accesorii de iluminare pentru a-i oferi un aer mai distinct și mai atractiv.

Așadar, dacă simți nevoia unei reîmprospătări de primăvară, poți să-ți transformi curtea într-un spațiu mai atractiv în doar 3 pași simpli. Tăierea ierbii, adăugarea de noi plante și îngrijirea gardului sunt elementele cheie în transformarea pe care vrei să o realizezi. În plus, adăugarea unor elemente decorative și de iluminare poate aduce un plus de rafinament grădinii tale. Prin urmare, este important să acorzi atenție curții și să o îngrijești regulat pentru a te putea relaxa într-un mediu confortabil și fresh.