Cum să te îmbraci la birou pe timp de caniculă

Cum să te îmbraci la birou pe timp de caniculă

Suntem în plină vară, iar canicula nu încetează în a ne da bătăi de cap. Nici măcar nu mai este de mirare că mulți dintre noi ajung la birou transpirați. Vestea rea este că vremea caniculară nu pare să înceteze prea curând, iar ținutele pentru birou nu au nicio legătură cu ținutele de la plajă sau de la terasă, unde putem să ne îmbrăcăm lejer și mai sumar. 

Ținând cont de valurile de căldură din acest sezon, este bine să știi care sunt cele mai potrivite articole vestimentare pentru locul de muncă. De la țesături ușoare până la croiuri largi, îți vom prezenta în articolul următor tot ce ai nevoie pentru a-ți transforma look-ul de birou într-unul aerisit și confortabil de purtat. Iată cum să te îmbraci la birou pe timp de caniculă! 

ADVERTISING

Optează pentru țesături ușoare și materiale respirabile

Este mult mai ușor decât ai fi crezut să te îmbraci corespunzător și confortabil la birou, chiar și pe vreme caniculară, atâta vreme cât optezi pentru țesături ușoare și materiale respirabile. Dacă ești în căutarea materialului ideal de purtat pe vreme caniculară la birou, îți sugerăm să înclini spre țesături din in sau vâscoză, care permit pielii să respire și ajută la evitarea acelei senzații de disconfort la căldură.  

Ține cont de croiala pieselor vestimentare 

Ce articole vestimentare este cel mai bine să îmbraci la birou pe vreme toridă? Ei bine, cele cu cea mai mică grosime posibilă. De asemenea, sunt de preferat piesele vestimentare cu croi larg, fluide, în defavoarea celor mulate și strâmte. Mai mult decât atât, în sezonul cald este de evitat suprapunerea straturilor de îmbrăcăminte. Acesta reprezintă un avantaj atât pentru confortul fizic în timpul verii, dar și pentru cei care nu doresc să piardă prea mult timp dimineața. Înclină și spre articolele fără mâneci, pentru a evita supraîncălzirea. 

ADVERTISING

Alege pantofi care să asigure respirabilitatea picioarelor 

Odată cu căldura, vine și retenția de apă. Odată cu valurile de căldură, picioarele noastre au tendința de a se umfla și de a transpira excesiv. Prin urmare, ideal ar fi să eviți pe cât se poate să porți pantofi închiși sau pantofi în care picioarele sunt susceptibile să alunece, în special pantofii cu toc, care se pot transforma rapid într-o adevărată povară. 

Prin urmare, indicat ar fi să porți încălțăminte deschisă, așa cum sunt sandalele sau saboții. De pildă, alege o pereche de sandale cu talpă joasă, în cazul în care dress code-ul de la birou permite un astfel de look casual. În caz contrar, poți miza pe pantofi decupați cu toc mic sau mediu, din piele naturală. 

ADVERTISING

Poartă articole vestimentare în nuanțe deschise 

Vara, așa cum este de la sine înțeles, este de preferat să renunți la nuanțele închise, care nu fac decât să atragă căldura. Poți arăta ca o adevărată profesionistă la birou și îmbrăcată în piese vestimentare alb, crem, bej, bleu sau alte nuanțe pastel, de vară. Dacă nu ești obligată să porți o anumită ținută la birou, topurile și fustele în aceeași culoare sunt cea mai potrivită alegere. 

Alege rochii cu mâneci scurte sau guler 

Rochiile de birou cu mâneci scurte sau trei sferturi sunt o altă recomandare pentru zilele caniculare. Lungimea acestora poate fi deasupra genunchiului sau sub genunchi. Rochiile la baza gâtului, cu un guler rotund sau mânecă scurtă pot fi o alternativă. De asemenea, recomandăm tonurile neutre, care să inducă ideea unei ținute office. 

Acum știi cum să te îmbraci la birou în zilele caniculare, pentru a putea face față cu succes valurilor de căldură, în timp ce arăți cât se poate de profesional. Ține cont de recomandările noastre și vei reuși să te simți confortabil la birou chiar și în cele mai toride zile de vară!