Cum să planifici o zi obișnuită din viața ta

Cum să planifici o zi obișnuită din viața ta

Timpul parcă zboară din ce în ce mai repede și mereu ești pe fugă. Rămâi în urmă cu taskurile zilnice, întârzii la birou și ești mereu stresată și obosită. Ce ar fi să te oprești o clipă, să tragi aer în piept și să începi cu pași mici, dar siguri, să faci schimbarea de care ai nevoie? 

O rutină de dimineață, de exemplu, te-ar ajuta pe întreg parcursul zilei, ți-ar crește încrederea în propria persoană și ai putea să te bucuri și mai mult de viață. Iată aici câțiva pași simpli pe care ai putea să îi urmezi pentru a-ți planifica o zi obișnuită.

ADVERTISING

Rutina matinală

Uneori îți este greu să te trezești dimineața. Însă, încearcă să o faci fără alarmă, lasă organismul să-și revină după noapte, în propriul ritm. Evită ecranele la prima oră și bea un pahar cu apă, imediat cum te ridici din pat. 

Ideal ar fi să te trezești cu o oră înaintea celorlalți ai casei, ca să poți avea timpul tău cu tine. Pregătește-ți un mic dejun sănătos, apoi poți să-ți începi ziua cu câteva exerciții sau cu o plimbare scurtă prin parc. Vei vedea că starea ta de bine începe să crească și o să ai energie pentru o zi întreagă.

ADVERTISING

Pregătește-te pentru serviciu

Fie că lucrezi de acasă, fie că mergi la birou sau ai afacerea ta, important este să-ți creezi și o rutină de pregătire pentru a începe munca.

Poți începe cu un duș călduț și o cafea bună. În timp ce savurezi cafeaua, notează-ți planul pentru ziua ce te așteaptă. Apoi, pregătește-ți tenul. Folosește crema preferată, dă-ți cu SPF, indiferent de anotimp, alege din câte truse machiaj ai pe cea care are culori neutre și fă-ți un make-up lejer de zi. Nu uita să porți și un ruj care îți place. Ai grijă și de părul tău și asigură-te că îți place cum te vezi în oglindă.

ADVERTISING

Pune-ți ținuta preferată, pe care ți-o alegi și în funcție de vreme, și vei fi gata să-ți începi ziua. Chiar dacă ieși sau nu din casă, poartă și un parfum care să te facă să te simți bine toată ziua.

Rutina de seară

După ce ai avut o zi plină, îți dorești puțină liniște și câteva clipe de relaxare alături de cei dragi sau chiar de una singură. Povestește cum ți-a fost ziua, joacă-te cu copiii, bucură-te de fiecare moment. 

Înainte de culcare, urmează câțiva pași simpli care să-ți asigure un somn liniștit. Demachiază-te, aplică-ți o cremă de seară, evită ecranele și alimentele cu cel puțin două ore înainte de a te așeza în pat. Aerisește bine camera și citește zece minute din cartea preferată. Poți face și yoga sau exerciții de relaxare, ca să uiți de agitația de peste zi.

Rutina de weekend

Weekendul este despre timp liber, cu timp mai mult pentru tine, dar și pentru ceilalți membri ai familiei tale. 

Bucură-te de natură, de plimbări lungi, de lumina soarelui. Invită-ți prietenii la tine, ieșiți în oraș sau mergi tu în vizită la ei. Sigur veți găsi să faceți lucruri distractive împreună. Din când în când ar merita să mergeți în club, la film sau la câte un spectacol. Încearcă să-ți păstrezi obiceiurile alimentare sănătoase și la sfârșit de săptămână.

Rutina de zi cu zi te ajută să-ți menții echilibrul emoțional și să ai încredere în ceea ce urmează să faci. Fiecare lucru mărunt planificat este un stres în minus. Socializarea, sportul, mâncarea sănătoasă, au fiecare rolul lor benefic pentru mintea și corpul tău. Un corp sănătos este un corp frumos. Bucură-te puțin de fiecare zi, practică recunoștința și fii tu însăți.