Cum să NU amplasezi patul în dormitor

Cum să NU amplasezi patul în dormitor

Dormitorul este un spațiu special conceput pentru o relaxare confortabilă în timpul zilei sau pentru un somn bun. Obiectul principal al unui astfel de mediu, care dă tonul general, este desigur patul. Dimensiunile sale sunt destul de mari, iar confortul și funcționalitatea camerei depind de cât de corect este aleasă locația lui.

Crearea unui dormitor confortabil îți va cere să îndeplinești o serie de condiții necesare. Atunci când amenajezi dormitorul, este important să ai grijă la poziționarea corectă a patului, deoarece aceasta afectează calitatea somnului și bunăstarea familiei.

Așadar, unde se recomandă să NU amplasezi patul în dormitor?

În dormitor, odihna fizică și mentală este esențială. Înțelegerea poziționării corecte a unui pat pentru dormitor contribuie la evitarea influenței energiilor negative. În acest sens, respectarea unor reguli simple poate fi de ajutor:

ADVERTISING

Nu amplasa patul în fața intrării. În cazul imposibilității de a rearanja mobilierul, este indicat să creezi un paravan între pat și ușă.

Evită să te culci cu capul spre fereastră. Pe lângă senzația de nesiguranță, ferestrele pot permite curenților de aer să circule ceea ce îți poate afecta sănătatea.

Nu plasa patul lipit de unui perete în spatele căruia se află surse de apă sau liftul.

În casele cu mai multe etaje, evită dormitoarele amplasate deasupra sau lângă bucătărie.

Asigură-te că mobilierul de dormit se află la o distanță potrivită de radiatoare.

Evită amplasarea patului în centrul camerei, deoarece poate induce o senzație de nesiguranță.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu amplasa oglinzi sau mobilier cu suprafețe reflectorizante în fața patului.

Îndepărtează televizorul și alte aparate din dormitor, deoarece acestea pot afecta negativ somnul.

Astfel, există câteva locuri nepotrivite pe care trebuie să le eviți atunci când alegi unde să pui un pat în dormitor. Nu te vei putea relaxa pe deplin pe un pat situat în astfel de zone și vei simți mereu agitația zilnică și grijile constante. Disconfortul de a amplasa un pat lângă o fereastră este cauzat de curenții de aer, iar lângă aparatele de încălzire - de imposibilitatea de a menține un regim optim de temperatură. Nu vei putea să te odihnești bine dacă patul se află lângă un perete adiacent unei băi sau. Un loc nepotrivit pentru un pat este, de asemenea, acolo unde există multe aparate electrice - corpul uman nu se poate relaxa în prezența unui câmp electromagnetic puternic.

ADVERTISING

Așadar, cum ar trebui poziționat patul în dormitor?

Cel mai bine este să plasezi patul în așa fel încât latura unde ții capul să fie lipit de perete, ceea ce va crea un sentiment de încredere, confort și securitate. Un pat de o persoană va fi amplasat în mod ideal în colțul camerei - acest lucru va adăuga liniște. Un pat dublu va fi instalat cu scopul de a oferi acces liber la pat din ambele părți. În diagonală față de ușă este soluția perfectă la problema modului de a plasa un pat în dormitor. Cu acest aranjament, pasajul este complet vizibil, ceea ce creează un sentiment de siguranță absolută, iar iluminatul "dozat" va garanta intimitatea.

Atunci când se pune problema modului în care ar trebui poziționat patul în dormitor, cel mai important lucru este să ții cont părerea proprie, de sentimentele și senzațiile tale. Dacă dormitorul este calm, confortabil și primitor, ai făcut totul bine, dar dacă nu, ar trebui să-l rearanjezi. Dacă nu ai încă un pat pentru dormitor, îl poți achiziționa de pe homelux.ro.

Desigur, angajarea unui designer profesionist reprezintă cea mai bună opțiune dacă ai nevoie de ajutor. Cu toate acestea, poți crea singur un dormitor modern și confortabil, ghidându-te după aceste sfaturi simple și abordând cu responsabilitate achiziționarea unui pat potrivit.