Cum să îți transformi baia cu schimbări mici

Cum să îți transformi baia cu schimbări mici

Baia ta este unul dintre cele mai personale și private spații din casa ta. Este locul în care îți derulezi rutina de îngrijire, de la măști faciale de purificare, până la băi înspumate pline de relaxare. De aceea, este extrem de important să transformi acest spațiu într-unul în care te poți bucura de timpul dedicat pentru tine.

Baia ta este unul dintre cele mai personale și private spații din casa ta. Este locul în care îți derulezi rutina de îngrijire, de la măști faciale de purificare, până la băi înspumate pline de relaxare. De aceea, este extrem de important să transformi acest spațiu într-unul în care te poți bucura de timpul dedicat pentru tine.

ADVERTISING

Însă, ce te faci atunci când baia ta necesită o îmbunătățire, dar, pentru motive diverse (ce țin poate de buget, timp sau faptul că apartamentul tău este închiriat) nu poți realiza o renovare ca la carte?

Ei bine, află că aspectul și funcționalitatea băii sunt extrem de ușor de elevat și îmbunătățit fără a fi nevoie de o renovare în adevăratul sens al cuvântului. De la simpla vopsire a unor spații de depozitare sau a unui perete, încăperea poate căpăta o nouă înfățișare.

Mai departe vom vorbi despre câteva idei prin care îți poți transforma baia, de la îmbunătățiri care îți pot lua doar câteva minute, până la proiecte de o zi sau maxim două.

ADVERTISING

Adaugă o pată de culoare

Dacă designul băii tale se concentrează predominant pe o singură culoare, cum ar fi albul, poți vopsi un element (sau mai multe!), precum blatul, în cazul unui lavoar sub blat, într-o culoare puternică, de contrast, pentru a-i adăuga un plus de personalitate.

Accesorii și textile

Baia este un spațiu presărat cu elemente extrem de versatile, care de cele mai multe ori nu reprezintă investiții masive, fiind foarte ușor de înlocuit. Micile schimbări, precum simpla înlocuire a inelelor din plastic de la perdeaua de duș cu unele cu aspect metalic, pot avea un impact semnificativ asupra designului. De asemenea, dacă dispui de un lavoar pe blat, poți decora spațiul disponibil cu o tavă cu oglindă, pe care să așezi câteva plante artificiale mici, lumânările parfumate și parfumantul preferat de cameră.

ADVERTISING

Covorașele de baie și perdeaua de duș sunt alte elemente care pot schimba semnificativ aspectul băii tale. Nu te teme să experimentezi cu modele contrastante și culori puternice, atât timp cât complimentează designul total al băii.

Pentru băile cu gresie și faianță predominant albe, modelul preferat al designerilor în ultimul an pentru covorul de baie a fost cel de inspirație orientală, în nuanțe șterse de bej și roșu, cu aspect vintage.

Perdeaua de duș poate fi aleasă în funcție de culoarea și modelul săpunierei și a suportului pentru periuța de dinți, care, apropo, îți oferă o mulțime de opțiuni cu care te poți distra.

Dacă ești o persoană care se plictisește destul de ușor, poți chiar să achiziționezi unul, două sau chiar trei seturi pe care să le combini și să le schimbi la câteva luni, pentru a păstra un look fresh.

Mobilierul și accesoriile pentru duș

Dacă timpul și bugetul îți permit, poți alege înlocuirea chiuvetei clasice cu un model din sutele de opțiuni de lavoare pe mobilier. Acestea oferă un aspect modern și mai multe opțiuni de personalizare față de modelele standard.

Capetele de duș cu termostat, cu led, cu tipuri diferite de jet sau cele tip cascadă sunt doar câteva dintre opțiunile extrem de ușor de instalat care îți vor îmbunătăți experiența de duș și îți vor oferi chiar spațiul necesar în care poți pregăti o experiență de spa la tine acasă.

În final, un alt sfat important este să nu omiți importanța luminii din baie. Culoarea caldă, nuanța becurilor și intensitatea constituie factori definitori în crearea atmosferei potrivite în baia ta. O cale de mijloc extrem de utilă este instalarea unui sistem de iluminare cu putere reglabilă, unde poți seta intesitatea în funcție de starea ta și de activitatea pe care o desfășori.