Cum să îți păstrezi bagajele de călătorie în stare optimă: sfaturi și soluții practice

Cum să îți păstrezi bagajele de călătorie în stare optimă: sfaturi și soluții practice

Indiferent dacă te deplasezi cu avionul sau pe jos, bagajul tău vede o latură complet diferită a călătoriei – podele prăfuite, portbagajul murdar al mașinii, cala din avion și așa mai departe. Atunci când investești în genți de voiaj de înaltă calitate, poate fi foarte neplăcut să vezi cum toți acești factori le afectează aspectul și funcționalitatea pe termen lung. Cu toate acestea, există modalități simple de a-ți proteja bagajele de călătorie, astfel încât acestea să arate ca noi.

Iată câteva sfaturi despre curățarea și întreținerea corectă a bagajului de călătorie

  1. Citește cu atenție instrucțiunile
ADVERTISING

În primul rând, materialele folosite pentru în realizarea genților de călătorie sunt diferite de alte țesături sau materiale. Astfel, este important să citești mai întâi instrucțiunile înainte de a începe o procedură de curățenie sau întreținere comlpexă. Apa fierbinte, înălbitorul și alți detergenți pot deteriora iremediabil echipamentul. De asemenea, este bine să te ferești soluțiile de pentru îndepărtarea petelor din același motiv. În unele cazuri, utilizarea unor astfel de substanțe poate anula și garanția oferită de producător.

  1. Întreține exteriorul într-un mod corespunzător

Cel mai vulnerabil și afectat strat al valizei rămâne exteriorul acesteia. Din fericire, întreținerea constantă poate să prevină semnele unei deteriorări accelerate care nu va mai putea fi recuperată. Poți începe prin a șterge partea de jos a trolerului (inclusiv roțile) și mânerele cu șervețele dezinfectante sau o cârpă cu puțin detergent. Nu uita să îndepărtezi nisipul, pietrișul și murdăria de pe fermoare, astfel încât acestea să continue să funcționeze așa cum ar trebui. În ceea ce privește curățarea materialelor textile, aici tehnicile diferă în funcție de tipul acestora. Cele mai multe trolere sunt confecționate din poliester sau nailon, și  pot fi curățate cu ușurință cu ajutorul unor detergenți speciali pentru tapițerie, puțină apă caldă și un burete moale. Folosește o perie pentru a îndepărta petele și nu uita să usuci geanta înainte de depozitare.

ADVERTISING
  1. Fii blând cu interiorul valizei

Pentru a păstra integritatea stratului de material din interiorul genții de călătorie, acesta trebuie curățat într-un mod corespunzător. Poți face acest lucru mai întâi aspirând interiorul, pentru a îndepărta orice fel de componente străine. Apoi șterge tapițeria cu o cârpă uscată sau cu o perie moale. Odată curățat, nu uita să îl aerisești. În situația în care sesizezi un miros persistent care nu dispare nici după ce l-ai scos la aer, utilizează bicarbonat de sodiu pentru a absorbi mirosurile. Ia un săculeț curat și introdu aproximativ 3 linguri de bicarborat de sodiu în ea, închide bagajul și lasă-le să acționeze timp de câteva zile. 

ADVERTISING
  1. Depozitează corect bagajul

Odată ce ai terminat procesul de curățenie al trolerului tău de la Altex.ro, o parte importantă a întreținerii constă în depozitarea acestuia într-un spațiu adecvat. Inspectează-ți cu atenție bagajul înainte de a-l depozita, pentru a descoperi din timp pete de umezeală sau mirosuri neplăcute. Apoi, va trebui să găsești un loc de depozitare departe de surse de umezeală sau căldură (cum ar fi lumina soarelui). Dacă alegi să îl depozitezi într-un dulap, verifică acest spațiu de orice semn care ar putea indica prezența mucegaiului. Chiar dacă nu călătorești frecvent, este o idee bună să mai scoți la aer din când în când geamantanul tău.

Așadar, poți aplica cu încredere aceste sfaturi și soluții practice care îi vor prelungi durata de viața a geamantanului tău, pentru a te putea bucura în continuare de noi experiențe frumoase.