Cum să cumperi inteligent, astfel încât să nu ai regrete după Black Friday

Cum să cumperi inteligent, astfel încât să nu ai regrete după Black Friday

Trăim într-o societate de consum, în care puterea de cumpărare nu evoluează neapărat în funcție de propriile nevoi. În viața de zi cu zi, avem nevoie să cumpărăm produse din diverse motive: pentru casă, pentru a ne distra, pentru a avea grijă de propria persoană ori de copii, pentru a face cadouri etc.

Cumpărăturile fac parte constant din viață, de aceea trebuie să înveți să le faci inteligent, astfel încât să poți să-ți satisfaci orice nevoie. Cum perioada următoare este una în care magazinele fizice și virtuale și producătorii vor promova foarte multe reduceri, iată mai jos câteva sfaturi care te vor ajuta să navighezi prin multitudinea de oferte și să faci cele mai bune alegeri. 

ADVERTISING

Fă o evaluare a nevoilor

În perioada următoare, comercianții se vor întrece în reduceri Black Friday 2022 și apoi în oferte pentru sărbătorile de iarnă. Este recomandat să nu faci achiziții până nu îți pui la punct un plan. De exemplu, dacă te interesează haine ori încălțăminte, fă un tur al garderobei. Numai așa vei putea stabili care sunt lucrurile de care ai nevoie și vei reuși și să economisești. Sortează-ți hainele, aruncă, vinde sau donează-le pe cele pe care nu le mai porți de o lungă perioadă de timp, iar apoi evaluează-ți nevoile. Același lucru este valabil pentru cosmetice, electronice, electrocasnice, mobilă, lucruri de care are nevoie copilul tău sau alte persoane care îți sunt dragi, cursuri ori călătorii. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Fă o listă de cumpărături

Cel mai inteligent instrument la cumpărături este o banală listă. Nu contează pe ce o notezi, pe telefon sau pe hârtie, important este să o concepi înainte de a face cumpărăturile propriu-zise, fie din magazinele fizice, fie din cele online. De asemenea, nu există un model anume de listă, aceasta trebuie doar să țină cont de buget, sumele pe care ești dispus să le aloci, gusturi, nevoi etc. 

O listă de cumpărături, care poate include orice, de la parfumuri femei la telefoane mobile, te va ajuta să faci economii substanțiale atât în portofel, cât și ca timp, pentru că vei ști exact ce trebuie să cumperi de Black Friday și nu te vei lăsa purtat de val pentru a face achiziții sub impulsul momentului. Alege mai degrabă lucruri clasice și obiecte de calitate, chiar dacă sunt mai scumpe, pentru că, în timp, vor rezista mai mult.

ADVERTISING

Verifică ofertele

Un alt instrument care te poate ajuta să economisești în perioada reducerilor, precum cele de Black Friday, este internetul. Consultă blogurile persoanelor care testează diverse produse și publică recenzii, pentru a cunoaște cât mai bine calitățile și defectele lucrurilor sau serviciilor care te interesează. Consultă recenziile primite de acele produse din partea clienților magazinelor online, care pot vorbi despre experiența lor reală legată de ele. 

De asemenea, poți consulta diverse platforme comparatoare de prețuri pentru a afla informații în acest sens înainte de debutul perioadei de reduceri. Astfel vei putea afla dacă discountul oferit de un magazin este unul real sau nu. 

Abonarea la buletinele informative trimise de magazinele preferate te ajută să nu ratezi promoțiile, reducerile sau ofertele bune pentru următoarele achiziții. 

Nu în ultimul rând, rețelele de socializare online pot fi un instrument util pentru identificarea codurilor promoționale. Mulți influenceri promovează anumite produse oferind celor care le urmăresc activitatea în online coduri de reducere la achiziția acestora.

Pe internet, prețurile variază și se modifică mai repede decât în ​​magazine. Dacă nu vrei să ratezi reduceri și promoții grozave, cel mai bine este să-ți creezi alerte. Atunci când prețul produsului care te interesează scade, vei primi un e-mail  în care ești anunțat de acest aspect. 

Perioadele de reduceri, de exemplu, Black Friday, te pot ajuta să faci economii substanțiale, cu condiția să cumperi inteligent. Sfaturile de mai sus te vor ajuta să faci alegeri avantajoase, atât din punct de vedere economic, cât și din cel al timpului alocat acestei activități.