Cum să călătorești mai ieftin când călătorești des

Cum să călătorești mai ieftin când călătorești des

Pandemia care a venit la pachet cu restricțiile de călătorie ne-a afectat pe toți, atât în primele săptămâni și luni de la intrarea în vigoare, în special pentru cei cu vacanțe planificate și cumpărate, dar și pe aceia care călătoresc des în interes de serviciu.

Mai mult decât atât, cu siguranță a fost vizibilă nevoia și dorința de călătorie a populației în perioada recentă ce a urmat de la ridicarea restricțiilor, prin explozia de turiști care a luat cu asalt agențiile de travel și site-urile de profil.

Călătoritul este acum, în zilele noastre, mai ușor și eficient ca niciodată, libera trecere facilitând vacanțele și încurajând oamenii să descopere noi atracții, culturi și obiceiuri din întreaga lume. Pentru mulți, călătoriile sunt hobby-ul preferat sau chiar motivul pentru care muncesc, alegând să strângă bani în contul de economii pentru biletele de avion mult visate (sau biletele de autocar, dacă ai ales o firmă de transport persoane), în locul creditului pentru o casă. Cu toate acestea, cei pasionați de călătorii știu cel mai bine, experimentând pe propria piele, că acesta nu este un hobby tocmai ieftin. Mai mult de atât, prețurile sunt în continuă creștere după pandemie, unde companiile din sectorul turistic, alături de transportatori și nu numai, caută să recupereze cât mai rapid deficitul acumulat în mai bine de 2 ani de pandemie. Iată cum poți călători mai ieftin dacă o faci des.

ADVERTISING

Planifică-ți din timp călătoriile și rutele pe care le vei parcurge

rom22

Probabil că aspectul cel mai puternic influențat de timp este cel legat de transport, prețul biletelor de avion fiind cu atât mai mare, cu cât data de plecare este mai aproape de data achiziției biletelor. Stabilește din timp data de plecare (ideal este cu 2-3 luni înainte) pentru a te asigura că beneficiezi de prețuri avantajoase.

În plus, nu uita că poți opta întotdeauna pentru o companie de transport persoane internațional ieftin, cu autocarul, unde prețurile pot fi și de 5 ori mai mici față de companiile aeriene.

Această regulă poate fi aplicată atât metodelor de transport, cât și pentru cazare și obiectivele pe care plănuiești să le vizitezi. În funcție de perioada anului și destinația vacanței tale, ai șanse mari să obții discounturi semnificative. De asemenea, acest lucru îți asigură biletul de intrare (la propriu) pentru atracțiile de pe lista ta, care pot fi destul de aglomerate și pentru care riști să nu mai prinzi locuri.

ADVERTISING

Organizează-ți bugetul călătoriei incluzând în el transportul, cazarea, masa și alte cheltuieli

Rețeta succesului pentru călătorii dese și ieftine stă cu siguranță într-o planificare atentă. Dacă reusești să realizezi o listă cuprinzătoare cu toate elementele pentru care trebuie să aloci resurse financiare, vei avea o imagine clară asupra prețurilor pe care le vei plăti, fără surprize neașteptate. Cu toate acestea, este extrem de important să aloci o sumă de rezervă, pentru siguranța ta în caz de urgență. Organizarea tuturor aspectelor legate de transport, cazare, mâncare și vizitarea obiectivelor este de asemenea o modalitate excelentă de a te asigura că te vei încadra în limitele bugetului și nu vei cheltui haotic.

ADVERTISING

Un alt pont pe care ți-l voi da este să verifici cu atenție programul și ofertele muzeelor sau ale altor atracții pe care plănuiești să le vizitezi. În multe orașe (europene, în special), zeci de atracții beneficiază de reduceri semnificative sau gratuități pentru anumite categorii de persoane (de exemplu, tinerii cu vârsta până în 26 de ani) sau evenimente și zile ale lunii. De exemplu, în majoritatea capitalelor europene vei putea vizita muzee de renume gratuit, în prima duminică a fiecărei luni.