Cum să alegi mobila pentru un apartament mic

Cum să alegi mobila pentru un apartament mic

Pentru a amenaja un apartament mai mic, este foarte important să alegi o mobilă bine gândită, optimizată, pentru a reuși să câștigi cât mai mult spațiu. Urmează sfaturile din acest articol pentru a alege un mobilier potrivit și pentru a amenaja un spațiu mai mic într-o manieră cât mai practică.

Ce stil poți alege pentru un apartament mai mic?

Atunci când trebuie să mobilezi un apartament mic, provocarea va fi să alegi un dressing dormitor de dimensiuni potrivite, care să nu te facă să simți că nu ai deloc spațiu unde să te miști în apartament. Deci, va trebui să îți folosești imaginația pentru a face spațiul plăcut și, mai presus de toate, funcțional.

ADVERTISING

Așadar, optează pentru un mobilier practic, fără a face rabat de la stil. Există pe piață mobilier funcțional pentru fiecare cameră din casă, de la baie la bucătărie, fără a uita de dormitoare și living.

Așadar, optează pentru mobilier inteligent. Cu alte cuvinte, un tip de mobilier care are mai multe funcții și, mai ales, este modular, pliabil sau încorporabil. Mobilier all-in-one!

Într-un spațiu mic, alege întotdeauna mobilier de culoare deschisă, cu linii drepte și curate. Un stil simplu, dar șic, care dă iluzia unei încăperi mai mari.

ADVERTISING

Cum alegi mobilierul practic?

Pentru dormitor, de exemplu, optează pentru un pat cu spațiu de depozitare sub el și, eventual, o noptiera cu sertare sau un raft de depozitare. În acest fel, poți improviza o mică bibliotecă în ea. Spațiul de depozitare de dedesubt poate fi folosit pentru lenjeria de pat, dar și pentru hainele nepurtate. Nu uita să pui sub pat obiecte sau accesorii care sunt folosite rar, cum ar fi valize de călătorie, saci de dormit etc. Există paturi care pot fi ridicate (până la tavan) în fiecare dimineață sau încorporate (în perete sau într-un fel de dulap).

ADVERTISING

Pentru camera de zi, optează pentru un decor sobru, cu foarte puține materiale. Poți avea doar o singură canapea, cu un fotoliu, dacă este posibil. Măsuța de cafea ideală în acest caz este una care poate fi transformată într-o masă înaltă, potrivită și pentru cinele în familie. Astfel, economisești spațiu, mai ales dacă nu ai o zonă de luat masa. De asemenea, poate fi folosită ca spațiu de lucru (birou), cu scaune birou, dacă este necesar. Unele măsuțe de cafea pot fi dotate și cu mini scaune astfel încât să ai spațiu și pentru prietenii tăi când îi chemi în vizită.

Vei găsi, de asemenea, mobilier practic pentru baie și zonele sanitare. Mai presus de toate, optează pentru spații de depozitare pe verticală. Profită la maximum de spațiul disponibil de deasupra mașinii de spălat, de exemplu.

Într-un apartament mic, trebuie să folosești întotdeauna spațiul disponibil în partea de sus și să păstrezi mereu podeaua liberă. Cu cât podeaua este mai curată, cu atât curățenia va fi mai ușor de întreținut și vei avea, de asemenea, mai mult spațiu pentru a te deplasa.