Cum să alegi costumul bărbătesc potrivit în funcție de anotimp

Cum să alegi costumul bărbătesc potrivit în funcție de anotimp

Știm cu toții că există anumite reguli atunci când ne alegem ținutele pentru fiecare anotimp. Însă care sunt regulile pentru costumele bărbătești? Atunci când vine vorba de alegerea costumului potrivit în funcție de sezon, există anumiți factori pe care trebuie să îi iei în considerare, astfel încât ținuta să fie una funcțională, dar care să-ți reflecte și stilul personal. 

Iată cum poți alege un costum bărbătesc potrivit în funcție de anotimp:

  1. Costume bărbătești pentru primăvară

În general, un costum de purtate primăvara trebuie să fie suficient de călduros pentru acele zile mai capricioase, dar în același timp, materialele alese să nu îți creeze disconfort. De aceea, costumele pentru bărbați din bumbac sau cele cu țesătură Hopsack, sunt potrivite. Din punct de vedere cromatic, paleta de culori pentru primăvară reunesc nuanțe neutre sau pastelate. Cele mai multe opțiuni includ bejul, bleu sau rozul, cu designuri clasice. Totodată, un costum gri deschis, accesorizat cu o cravată sau o batistă bleumarin poate fi un model de ținută perfectă pentru zilele de primăvară.

ADVERTISING
  1. Costume bărbătești pentru vară

Pe timpul verii, un costum potrivit poate fi purtat la multe ocazii: petreceri, seri de cocktailuri, în vacanțe etc.. Chiar dacă poate părea neobișnuit, costumele bărbătești de vară nu includ numai variante de culori pastelate sau croiuri clasice. O idee inedită de a crea o ținută uimitoare este să optezi pentru un costum format dintr-un sacou violet deschis, albastru sau verde strălucitor și o pereche de pantaloni bej. Când vine vorba de alegerea țesăturilor, inul și bumbacul sunt cele mai bune opțiuni. Pe lângă textura naturală foarte fină, aceste materiale sunt respirabile și foarte confortabile.

ADVERTISING
  1. Costume bărbătești pentru toamnă

Când vine vorba de a-ți crea o ținută pentru un anotimp de tranziție precum toamna, găsirea unui costum potrivit poate fi dificilă. În general, costumele din materiale precum flanel sau lână sunt perfecte pentru zilele mai reci de toamnă. Însă clasicele costume bărbătești din bumbac pot funcționa și ele, mai ales dacă le porți cu o cămașă mai groasă sau un palton. Cele mai bune opțiuni de culoare pentru costumele de toamnă includ culorile închise și calde. Gândește-te la frunze de toamnă și la nuanțele lor: maro, galben muștar, portocaliu, și roșu închis. 

ADVERTISING
  1. Costume bărbătești pentru iarnă

Zilele reci de toamnă nu mai trebuie să fie o provocare din punct de vedere vestimentar. La Mannen.ro ai o varietate de opțiuni de costume de bărbați perfecte pentru a fi purtate iarna, dintr-o varietate de materiale. Tweed-ul și lâna sunt cele mai populare opțiuni, datorită țesăturilor care creează în permanență o senzație de căldură și confort. Din punct de vedere cromatic, negrul, griul, bleumarinul și violetul închis sunt exemple de culori potrivite pentru sezonul rece. Însă pentru a evita o potențială monotonie vizuală, optează pentru diverse modele grafice (carouri, linii etc.) și nu uita să accesorizezi într-un mod inspirat ținuta cu elemente specifice iernii: eșarfe, mănuși etc. 

Așadar, acestea sunt câteva recomandări de care poți ține cont atunci când îți alegi costumele potrivite pentru fiecare anotimp. Acum vei putea avea o garderobă variată și funcțională, indiferent de vremea de afară.