Cum încurajează cititul o cafenea din Cluj-Napoca: pasaje din cărți, imprimate pe paharele de cafea

Cum încurajează cititul o cafenea din Cluj-Napoca: pasaje din cărți, imprimate pe paharele de cafea

Pornind de la expresia „a citi în cafea”, KUPS, o cafenea din Cluj-Napoca, alături de comunitatea Cărțile pe Față, încurajează oamenii să citească de pe paharul de cafea fragmente dintr-o carte. Dacă acestea sunt pe placul lor, crește astfel și posibilitatea de a-și cumpăra cartea respectivă.

Totul a început în luna septembrie, cu o acțiune prin care cele două entități au oferit câte un cappuccino oamenilor pe care i-au întâlnit citind în centrul Clujului.

Văzând reacția pozitivă a multora dintre ei, a încolțit ideea de a transforma această acțiune într-un proiect dedicat iubitorilor de carte și cafea. Așa a luat naștere: „citesc în cafea”, o nouă campanie de încurajare a cititului, marca Victor Miron și cafeneaua KUPS.

ADVERTISING

Prima carte din care am ales fragmente este romanul Purgatoriul îngerilor, de Camelia Cavadia, un roman emoționant și foarte bine scris, care e despre un copil răpit și pus să cerșească, dar și despre copiii privați de copilărie.

Victor Miron, inițiatorul campaniei Cărțile pe Față

”O cafea bună merge foarte bine alături de o carte bună, așa că ne-a plăcut din prima propunerea de a asocia cafeaua noastră cu lectura” spune Eugen Munteanu, proprietarul cafenelei KUPS, din Cluj (str. Andrei Șaguna 22).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Momentan, paharele de cafea găzduiesc trei fragmente din cartea „Purgatoriul îngerilor” de Camelia Cavadia, publicată la editura Trei

Pe viitor organizatorii vor să extindă acest parteneriat, astfel încât în cafeneaua respectivă să se și comercializeze cărțile ale căror fragmente se vor afla pe paharele de cafea.

Unele cărți vor avea chiar și o supracopertă, cu fotografii realizate de Lavinia Gordan, în cadrul proiectului foto Ești ceea ce citești, unde oamenii sunt fotografiați împreună cu o carte importantă pentru ei, o carte care i-a format sau i-a impresionat în mod deosebit.

ADVERTISING

Banii strânși din vânzarea acestor cărți vor merge către achiziționarea unui Booktruck, o bibliotecă pe roți, cu care Asociația Culturală Cărțile pe Față își dorește să ajungă în satele unde nu există biblioteci publice.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇